EN

AHA! Rodičovství

Laura Markhamová


Většina knih na téma rodičovství se zaměřuje na změnu chování u dětí. Tato kniha však začíná u vás - tedy u rodičů. Pomůže vám lépe porozumět vlastním emocím, poskytne jednoduché a praktické návody, jak zpracovat své reakce, abyste byli schopni děti vést s empatií, pomocí stanovení jasných hranic a jasné komunikace.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Peaceful Parent, Happy Kids: How to Stop Yelling and Start Connecting
Počet stran 296
EAN 9788020439505
Datum vydání 01.11.2015
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Většina knih na téma rodičovství se zaměřuje na změnu chování u dětí. Kniha, kterou držíte v rukou, začíná u nás – tedy u rodičů. Pomůže nám lépe porozumět vlastním emocím. Poskytuje jednoduché a praktické návody, jak zpracovat naše reakce, abychom byli schopni děti vést s empatií, pomocí stanovení zdravých hranic a jasné komunikace.

Hlavní vzkaz autorky zní:

„Pečujte o emociální vztah mezi vámi a dítětem, docílíte opravdové a trvalé změny. Máte-li toto zásadní pouto s vaším dítětem, nepotřebujete vyhrožovat, vyčítat, prosit, uplácet ani trestat.“

Tři principy doktorky Laury Markhamové:

  • umění seberegulace

  • napojování se na dítě a vytváření hlubokého vztahu

  • koučink, nikoli kontrola

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Laura Markhamová

Laura Markhamová

Laura Markhamová je americká klinická dětská psycholožka a autorka výchovného konceptu AHA rodičovství. Své mateřské i pracovní zkušenosti rodinného poradce a vědecky ověřené principy shrnula do stovky článků o výchově a několika publikací, z nichž dvě – AHA! Rodičovství a AHA! Rodičovství – Sourozenci byly vydány opakovaně i Mladé frontě. Nabízí praktická řešení situací pro každodenní život. Její přístup je založen na prohlubování láskyplného vztahu mezi rodičem a dítětem a na podpoře vnitřního růstu nás samotných rodičů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM