EN

Co zbylo z mojí sestry

Nuala Ellwood


Jediný člověk, kterému si troufáš věřit, ti lže.
Kate se po patnácti letech ve válečné zóně vrací domů. V rodném domě by se měla cítit bezpečně, ale opak je pravdou. Všude na ni doléhají děsivé vzpomínky. V sousední zahradě vídá dítě, které by tam podle všeho nemělo být. Dějí se jí věci, které jsou velmi podivné a znepokojivé. Kate se ocitá na pokraji zoufalství. Neví, jestli je to, co vidí, skutečnost, nebo výplod její mysli. Dochází k jediné jistotě – že něco je zatraceně špatně. Zbývá otázka, jestli v sobě bude mít dost síly odhalit pravdu.

Detailní informace

Žánr thriller
Jazyk čeština
Původní název My Sister's Bones
Původní jazyk angličtina
Překladatel Michael Havlen
Počet stran 376
EAN 9788074982569
Datum vydání 26.02.2018
Věk od 15
Formát 130x205 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

"Kate strávila posledních patnáct let ve válečné zóně. Psala reportáže o nenávisti a brutalitě, teď se však vrací domů. Ne z vlastního rozhodnutí, ale protože jí zemřela matka. Pohřeb už nestihne; sestra jí dala vědět pozdě. Vlastně ji to ani neudivuje, nikdy neměly dobrý vztah.

V rodném domě by se měla cítit bezpečně, ale opak je pravdou. Všude na ni doléhají děsivé vzpomínky. V sousední zahradě vídá dítě, které by tam podle všeho nemělo být. Dějí se jí věci, které jsou velmi podivné a znepokojivé. A tehdy začne Kate pochybovat, jestli se nepomátla. Nemá se komu svěřit. S kým se poradit. Sestra nepřichází v úvahu, ta utápí v alkoholu žal nad tím, že před pár lety zmizela její dospívající dcera. Ještě že je tady sestřin manžel Paul, ten jediný je aspoň trochu nápomocný.

Přesto se Kate ocitá na pokraji zoufalství. Neví, jestli je to, co vidí, skutečnost, nebo výplod její mysli. Jako by už nic nebylo takové, jakým se jeví. Dochází k jediné jistotě – že něco je zatraceně špatně. Zbývá otázka, jestli v sobě bude mít dost síly odhalit pravdu."

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Nuala Ellwood

Nuala Ellwood

Britská autorka Nuala Ellwood vyrůstala v rodině uznávaných novinářů. Na začátku profesní dráhy se věnovala zpěvu a psaní písňových textů, později se ale rozhodla pro spisovatelství. Nualin otec i celá řada jeho přátel působili jako váleční reportéři a novináři. Rodinné prostředí významně ovlivnilo námět její prvotiny Co zbylo z mojí sestry. Díky tomuto nadmíru povedenému debutu se Nuala Ellwood dostala do prestižního výběru Nové tváře literárního světa. V současné době se Nuala Ellwood věnuje literární kariéře a vede lekce tvůrčího psaní na St. John’s University v Yorku. Tam také žije se svým synem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM