EN

Můj rok 1984

Martin Ježek


Bohatý na události, filmy i hudební hity. Takový byl rok 1984!
Čtyřiaosmdesátý? Nebylo toho málo! Mohli jste si koupit prvního československého walkmana nebo si zahrát jednu z prvních elektronických her. Básník Jaroslav Seifert dostal Nobelovu cenu, v Havířově zazpíval Elton John a Michal Horáček se seznámil s Petrem Hapkou. Karel Gott nahrál duet s Darinkou Rolincovou a na Mount Everest se poprvé dostala také československá výprava. Vznikly skvělé filmy a seriály – Rozpuštěný a vypuštěný, Nekonečný příběh, Terminátor nebo třeba Sanitka. A tím výčet zdaleka nekončí…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Řada Můj rok
Počet stran 240
EAN 9788026512042
Datum vydání 18.01.2024
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,749
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Na pokladně stroje času:

Dobrý den, ráda bych na výlet do minulosti, ale ať to není příliš daleko.

Mohu nabídnout lístek do roku 1984.

A co mě tam čeká?

To ještě existovalo Česko a Slovensko jako jeden stát a státní zřízení socialistické, totalitní. Vládla jedna strana – komunistická.

Nebude to moc drastické?

Nebojte. V půlce osmdesátých let se už socialismus drolil a ztrácel sílu.

Bude to celé o politice?

Kdepak, co znáte ze školy, už nebudeme opakovat. Zjistíte, jak se lidé bavili, co nejraději jedli a pili. Ženy jako v každé době i tenkrát toužily vypadat co nejlépe, jenže v obchodech téměř nic pěkného nesehnaly, tak si šily a pletly samy…

A co dál uvidím a uslyším?

Karel Gott s Darinkou Rolincovou představí hit Zvonky štěstí a v biografu zhlédnete Nekonečný příběh či komedii Rozpuštěný a vypuštěný od Járy Cimrmana. Také se dozvíte, že firma McDonalds má české kořeny nebo že se v Praze rozšiřovalo metro a našim sportovcům nebylo umožněno jet na olympiádu. A mimo jiné byl představen první počítač z dílny Apple!

Páni! Tak tedy jeden zpáteční lístek prosím.

Začtěte se do řádků knihy a vydejte se na virtuální pouť do minulosti, kdy básník Jaroslav Seifert dostal Nobelovu cenu za literaturu a v Havířově živě zazpíval Elton John.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Můj rok"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martin Ježek

Martin Ježek

Od roku 1990 působí v médiích a nakladatelstvích s ekonomickou a zdravotnickou tematikou jako technický redaktor, odborný redaktor, editor, šéfredaktor i mediální poradce. Má praxi ve všech typech médií od zpravodajů přes celostátní časopisy až po deníky, v současné době pracuje mj. jako šéfredaktor v nakladatelství Extra Publishing nebo vedoucí redaktor periodika Zájmy strojvůdce. Editoval mnohé publikace nakladatelství BizBooks ze skupiny Albatros Media, je autorem knih Jak vyzrát na exekuce či Bylinková první pomoc, napsal také devět knih řady Můj rok.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM