EN

Cyklistka (audiokniha)

Osud poslední baronky

Jana Poncarová


Osud poslední šlechtičny z rodu Battaglia. Od autorky bestselleru Podbrdské ženy.
Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v jihočeských Bratronicích. Sleduje, jak známý svět kolem ní mizí. Až díky studentce žurnalistiky Kláře ožívají vzpomínky na Blančin dávný pestrý život – i na její osudovou lásku, po které jí zůstal jen nikdy nepřečtený dopis.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Délka 11 hodin 36 minut
Jazyk čeština
EAN 8594050433670
Datum vydání 21.04.2022
Věk od 18
Formát 140x125 mm
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,052
Typ CD audio

V rozpadajícím se zámečku v jihočeských Bratronicích dožívá Blanka, poslední členka šlechtického rodu Battaglia. Osamělá stará baronka nemá sílu pečovat o budovu a pozemky, které patřily její rodině po generace, a tak jen mlčky přihlíží pomalému rozkladu a zkáze. Ví, že je poslední a nezbývá jí moc času. Z letargie ji vytrhne nečekaná návštěva. Studentka žurnalistiky Klára přijíždí do Bratronic, aby o baronce napsala článek. Rozhovory s Klárou Blanku přimějí vzpomínat na minulost, na její dávný pestrý život – i na její osudovou lásku, po které jí zůstal jen nikdy nepřečtený dopis.

Ke stažení

mp3 Ukázka.mp3

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Poncarová

Jana Poncarová

Jana Poncarová je novinářka a spisovatelka. Žije v Plzni a v Dobřívě. Ve své tvorbě se inspiruje skutečnými událostmi, opírá se o rešerše a rozhovory s pamětníky. Debutovala v roce 2018 románem Podbrdské ženy, který se setkal s nadšeným čtenářským ohlasem. Její druhý román Eugenie získal v roce 2020 Cenu čtenářů České knihy. Je také autorkou titulů Alžběta a Nina, Cyklistka a Herečka a Nultá hodina. V roce 2023 vydala ve spolupráci s historikem Jiřím Sankotem knihu Deník Věrky Kohnové připomínající osud této židovské dívky a její rodiny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM