EN

Zábavné experimenty

150 jednoduchých pokusů s pohybem, zvukem, barvami a světlem

Radek Chajda


Originální pokusy na doma i na zahradu zaměřené na pohyb, zvuk, světlo a barvy.
Pojďte s námi objevovat! Čekají na vás dva druhy pokusů. Jedny si nejlépe užijete venku. Budeme společně sestavovat různá jezdítka, kuličkové dráhy a jiné pohyblivé vynálezy. Zjistíte, jak jste šikovní, a dozvíte se hromadu informací o tom, jak fungují pohyb a zvuk. Pro případ špatného počasí se přesuneme pod střechu a pustíme se do pokusů zaměřených na světlo a barvy. Vysvětlíme si, odkud se všechna ta barevná krása bere a jaká je její podstata.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Antonín Šplíchal
Jazyk čeština
Počet stran 104
EAN 9788025352298
Datum vydání 22.07.2021
Věk od 8
Formát 195x255 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,293
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Pojďte s námi objevovat!

Čekají na vás dva druhy pokusů. Jedny si nejlépe užijete venku. Budeme společně sestavovat nejrůznější jezdítka, kuličkové dráhy a jiné pohyblivé vynálezy. Zjistíte, jak jste šikovní, získáte konstruktérské dovednosti a dozvíte se hromadu informací o tom, jak fungují pohyb a zvuk.

Pro případ špatného počasí se přesuneme pod střechu a pustíme se do pokusů zaměřených na světlo a barvy. Vysvětlíme si, odkud se všechna ta barevná krása bere. Prozkoumáme světlo i tmu, abychom pronikli do jejich podstaty.

K pokusům nebudete potřebovat žádné speciální vybavení. Pusťte se do nich doma, ve škole, v družině nebo třeba na táboře.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Chajda

Radek Chajda

Studoval odbornou fyziku se zaměřením na optiku a také učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pracoval jako odborný technik, což mu umožnilo získat široký přehled v technických aplikacích. Zároveň má i osmiletou praxi jakou učitel matematiky a fyziky. Nyní navštěvuje školy se svým programem „Hravá věda“ a věnuje se popularizaci vědy a techniky. Své bohaté zkušenosti z pedagogické praxe i technických oborů uplatňuje nejen ve svých publikacích, ale také ve spolupráci s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM