EN

Tajemná zatmění

Petr Horálek


Poznejte nejkrásnější nebeské divy!
V minulosti se jich lidé obávali. Brali je jako zlá znamení. Doba se však změnila…Poutavá populárně-naučná kniha bude vaším průvodcem po patrně nejkrásnějších a zároveň jedněch z nejvzácnějších úkazů na obloze – slunečních a měsíčních zatměních. Dozvíte se, jak bylo lidstvo od nepaměti fascinováno těmito jevy, poznáte historii pozorování i vědeckou současnost. Poznáte zákony, podle kterých se úkazy zatmění řídí a co z nich činí nezapomenutelné zážitky. Jedinečnost knihy podtrhují úžasné fotografie.

Detailní informace

Žánr vesmír
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788026406914
Datum vydání 20.04.2015
Věk od 12
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,725
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Poznejte nejkrásnější nebeské divy!

V minulosti se jich lidé obávali. Brali je jako zlá znamení. Doba se však změnila…Poutavá populárně-naučná kniha bude vaším průvodcem po patrně nejkrásnějších a zároveň jedněch z nejvzácnějších úkazů na obloze – slunečních a měsíčních zatměních. Dozvíte se, jak bylo lidstvo od nepaměti fascinováno těmito jevy, poznáte historii pozorování i vědeckou současnost. Poznáte zákony, podle kterých se úkazy zatmění řídí a co z nich činí nezapomenutelné zážitky. Jedinečnost knihy podtrhují úžasné fotografie a cestovatelské vzpomínky autora, ve kterých popisuje dramatické i dojemné momenty z expedic za zatměními. Závěr knihy je pak unikátem – najdete zde zevrubný přehled všech zatmění viditelných z České republiky až do roku 2060 s bohatým obrazovým materiálem a pro fajnšmekry nechybí ani přehled nejvýznamnějších úkazů ve zbytku světa.

• Zatmění Slunce a Měsíce – historie i současnost

• Srozumitelná schémata a mapy hvězdné oblohy

• Jedinečný přehled zatmění do roku 2060 u nás i ve světě

• Výpravy za zatměními

• Úžasné fotografi e od autorů z celého světa

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Horálek

Petr Horálek

Petr Horálek se narodil v Pardubicích, kde již v útlém věku podlehl kouzlu hvězdného nebe. Ve stejném městě začal ve svých 12 letech navštěvovat astronomický kroužek na tamní hvězdárně. Astronomie ho neopustila ani po maturitě, takže se rozhodl vystudovat bakalářský program Astrofyziky na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Petr Horálek je úspěšný astro-fotograf, jehož fotografie nočního nebe a vzácných nebeských úkazů jsou celosvětově uznávány. Několik jeho fotografií bylo vybráno NASA jako prestižní Astronomické snímky dne (Astronomy Picture Of the Day – APOD). Na začátku roku 2015 jej pozvala Evropská jižní observatoř v Chile (ESO) jako prvního Čecha k funkci Fotografického ambasadora. Některé jeho fotografie byly publikovány i v renomovaném časopise Sky&Telescope. V roce 2015 byla po autorovi pojmenována Mezinárodní astronomickou unií (IAU) planetka 6822 Horalek obíhající Slunce v hlavním pásu planetek mezi Marsem a Jupiterem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM