EN

Artemis Fowl

Eoin Colfer


Humor, akce i nebezpečí v napínavém příběhu, ve kterém se mísí realita s fantazií.
Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Artemis Fowl book 1
Původní jazyk angličtina
Řada Artemis Fowl
Překladatel Veronika Volhejnová
Počet stran 176
EAN 9788000058405
Datum vydání 08.06.2020
Věk od 10
Formát 140x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,315
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky? Vychází u příležitosti premiéry filmové adaptace z dílny studia Disney.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Artemis Fowl"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eoin Colfer

Eoin Colfer

Autor kultovní série o Artemisi Fowlovi vyrůstal ve Wexfordu na jihovýchodním pobřeží Irska spolu se svými čtyřmi bratry. Oba rodiče byli učitelé. S psaním začal Eoin už na základní škole – s oblibou sepisoval napínavé příběhy o vikinzích a dalších historických postavách a událostech, které právě probírali. Po studiích na dublinské univerzitě se rozhodl pokračovat v rodinné tradici – stal se učitelem ve Wexfordu. V šestadvaceti letech se ale oženil a s manželkou se vypravil za prací do světa. Působil v Saúdské Arábii, Tunisku či Itálii. V roce 1998 vyšla jeho první kniha, inspirovaná tím, co prožil v Tunisku: Benny and Omar. Když v roce 2001 vyšel Artemis Fowl, byl už Colfer tak známým a oblíbeným autorem, že mohl opustit své původní povolání učitele a stát se spisovatelem na plný úvazek. Osmidílná série o zlosynovi Artemisi Fowlovi byla přeložena do mnoha světových jazyků. V roce 2020 pak přichází do kin adaptace prvního dílu Artemise Fowla v podání Walt Disney Studios. Colfer nyní s manželkou a dvěma syny žije v irském Dublinu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM