EN

Vůně Měsíce

50 let od přistání člověka na Měsíci míří české technologie k Marsu, Jupiteru, ke Slunci i na lov bludných meteoritů

Kamil Miketa


Kniha připomíná 50 let od přistání člověka na Měsíci a je bohatě ilustrovaná dosud v knižní podobě nezveřejněnými snímky Americké vesmírné agentury (NASA). Přináší i poutavé zajímavosti, jež byly až donedávna neznámé. Přibližuje i špičkové české technologie, které se připravují ke startu na Mars, k Jupiteru, Slunci i vstříc asteroidům Didymos a Didymoon.

Detailní informace

Žánr vesmír
Jazyk čeština
Původní název Vůně Měsíce
Počet stran 264
EAN 9788020453099
Datum vydání 14.10.2019
Věk od 10
Formát 165x235 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,769
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha, bohatě ilustrovaná dosud v knižní podobě nezveřejněnými snímky Americké vesmírné agentury (NASA), přinese kromě poutavého připomenutí padesáti let od přistání člověka na Měsíci i mnohá tajemství a zajímavosti, jež byly až donedávna neznámé.

Druhá část bude věnovaná špičkovým českým technologiím, které se připravují ke startu na Mars, k Jupiteru, Slunci i vstříc asteroidům Didymos a Didymoon, aby provedly první řízenou srážku s meteoritem v dějinách v rámci unikátního projektu NASA: Mise planetární obrany Země.

Třetí část knihy bude pojednávat o projektech blízké budoucnosti jako osídlení Měsíce, Marsu či vesmírných výpravách až za hranici naší Galaxie. Ani zde nebude chybět „česká stopa“ v podobě vědců, konstruktérů a vizionářů, kteří patří mezi světové špičky kosmického výzkumu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM