EN

Turbulentní dekáda

Proměny čínského byznysu v letech 2008–2018

Wu Xiaobo


Zásadní kniha poprvé v českém jazyce mapuje deset let (2008-2018) vývoje čínského hospodářství. V jedenácti chronologicky řazených kapitolách popisuje přerod Číny z rozvojové země ve vyspělou ekonomiku, přičemž historické změny demonstruje na konkrétních příkladech a osudech lidí od obyčejných dělníků po multimiliardáře z řad čínských soukromých podnikatelů.

Detailní informace

Žánr podnikání
Jazyk čeština
Původní název Jidang shinian, shuida yuda
Počet stran 360
EAN 9788020454294
Datum vydání 20.11.2019
Věk od 18
Formát 155x235 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,939
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha popisuje dramatické proměny čínského byznysu, ekonomické situace a společnosti v uplynulých deseti letech (2008-2018). Českému čtenáři tedy může poskytnout jedinečný vhled do současné Číny, a to jak z pohledu podniků, tak spotřebitelů, ale i prostřednictvím největších kauz, které hýbaly čínskou společností.

V této dekádě čínská ekonomika předstihla japonskou a stala se druhou největší na světě. Na zcela novou úroveň se dostala domácí spotřeba. Naprosto se proměnil způsob, jakým dnes běžní Číňané získávají informace, jak komunikují, jak nakupují, i to, jak si obstarávají běžné každodenní služby, nebo jak například platí v obchodech. Čínské hospodářství lze snad nejvýstižněji popsat jako mohutnou řeku, která jako by divoce hledala své břehy. Na jednou stranu její široký tok poskytuje útočiště rybám - velkým i malým podnikům, na druhou stranu jejími zběsilými peřejemi není jednoduché proplout. Její vody přináší velká očekávání a naděje, současně s tím však take budí velké obavy a mnoho otázek: Co nastane až se tato řeka střetne s překážkami? Jak si na její tok i na sebe navzájem zvyknou malé i velké ryby? Jak dopadne jejich vzájemný boj? To vše tvoří těžce postihnutelný, avšak strhující obraz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM