EN

Rozvoj řeči – zvuky a slabiky

Pracovní knížka a hry pro předškoláky

Petra Laura Maxová


Rozvíjíme řeč i sluch předškoláků zábavně
Kniha obsahuje originální hry a nápady pro rozvoj komunikačních dovedností dětí od 3 let. Jelikož jsou zvuky základním prvkem při vytváření dětské řeči, je první část této publikace věnována právě jim, zatímco následující část již obsahuje rozmanitou škálu her se slabikami a rýmováním slov. Cílem knihy je pomoci hravou formou rozvinout sluchové vnímání, fonematický sluch, jazykový cit i slovní zásobu, jakožto i další poznávací schopnosti. Kniha je vhodná jak pro práci s jednotlivci, tak pro menší skupinu.

Detailní informace

Ilustrátor Vendula Hegerová
Jazyk čeština
Počet stran 72
EAN 9788026613039
Datum vydání 27.08.2018
Věk od 4
Formát 297x210 mm
Nakladatelství EDIKA
Edice Logopedie
Hmotnost 0,344
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Kniha obsahuje originální hry a nápady pro rozvoj komunikačních dovedností dětí od 3 do 5 let. Mohou ji využít jak rodiče, tak učitelé v mateřských školách a logopedi, jak pro individuální práci s dítětem, tak pro práci s menší skupinou.

Jelikož jsou zvuky základním prvkem při vytváření dětské řeči, je první část této publikace věnována právě jim, zatímco následující část již obsahuje rozmanitou škálu her se slabikami a rýmováním slov. Cílem knihy je pomoci hravou formou rozvinout sluchové vnímání, fonematický sluch, jazykový cit i slovní zásobu, jakožto i další poznávací schopnosti. U každého úkolu je uvedena náročnost zadání a doporučená věková kategorie. S ohledem na rozdíly v potenciálu dětí je však vhodné přihlédnout k jejich individuálním schopnostem a chválit i za drobné úspěchy.

Mgr. Petra Klapáková

Je zkušená odbornice v oboru předškolní a speciální pedagogiky. Výchově a vzdělávání dětí se věnuje více jak třicet let. V roce 2001 absolvovala na Univerzitě Karlově v Praze obor speciální pedagogika – logopedie, etopedie. V roce 2005 absolvovala na Masarykově univerzitě v Brně obor speciální pedagogika – logopedie, surdopedie, diagnostika předškolního a mladšího školního věku. V roce 2008 založila jednu z prvních soukromých škol v Praze 9 akreditovaných ministerstvem školství. V současnosti se věnuje ambulantní péči, poradenským a konzultačním službám, včetně diagnostiky předškolních dětí a jejich přípravy na vstup do základní školy.

Hodnocení čtenářů

Michaela Benčová
Krásně vypracované úkoly, ilustrace pokulhávaly, což nám dělalo problémy v plnění úkolů, celá rodina jsme seděli nad sešitem a přemýšleli jaké to zvíře má Malá napodobit. No a dost mě naštvalo, že v textu je "dovednosti dětí od 3 let" když jsou v sešitě reálně jen dva úkoly pro děti od 3,5let. Pro prodávajícího nebo autorku to asi není velký rozdíl, ale pro rodiče téměř tří letého, špatně komunikujícího dítěte je to rozdíl dost velký. Většina sešitu pro nás bude k něčemu nejdříve za rok. Kdybych to věděla, nekupuji a počkám na logopedii, která je také až od 4let.
Petr Funzi
Krásná knížka s užitečnými aktivitami, mnoha pěknými obrázky.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petra Laura Maxová

Petra Laura Maxová

Petra Laura Maxová je zkušená odbornice v oboru předškolní a speciální pedagogiky. Výchově a vzdělávání dětí se věnuje více než třicet let. V roce 2001 absolvovala na Univerzitě Karlově v Praze obor speciální pedagogika – logopedie, etopedie. V roce 2005 absolvovala na Masarykově univerzitě v Brně obor speciální pedagogika – logopedie, surdopedie, diagnostika předškolního a mladšího školního věku. V roce 2008 založila jednu z prvních soukromých škol v Praze 9 akreditovaných ministerstvem školství. V současnosti se věnuje ambulantní péči, poradenským a konzultačním službám, včetně diagnostiky předškolních dětí a jejich přípravy na vstup do základní školy.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM