EN

Poznáváme naše květiny
V knize naleznete více než 100 planě rostoucích druhů, které můžete najít v naší přírodě od časného jara až do pozdního podzimu. Rostliny jsou řazeny v knize abecedně, vždy podle barvy květů. Jednoduché určující znaky a fotografie pořízené v přirozeném prostředí pomohou k jejich snadnému určení všem, kdo se zajímají o přírodu a chtějí se o ní dozvědět něco více. Vezměte si knihu s sebou ven a poznávejte barevnou krásu, která nás obklopuje.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Atila Vörös
Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788026610960
Datum vydání 08.05.2017
Věk od 8
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,343
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Naučně-populární průvodce vybranými druhy rostlin, které můžete najít v naší přírodě od časného jara až do pozdního podzimu.

Rostliny jsou v knize řazeny abecedně, vždy podle barvy květů. Jednoduché určující znaky a fotografie pořízené v přirozeném prostředí pomohou k jejich snadnému určení všem, kdo se zajímají o přírodu a chtějí se dozvědět více o konkrétním druhu. Kniha dále uvádí botanické zařazení rostlin, lidové názvy, původy jmen, zajímavosti i využití rostlin jako léčivých bylinek či zdravých potravin.

Další tituly z řady "Atlasy do rodiny"

Hodnocení čtenářů

Renata Dorňáková
http://www.lacultura.cz/2017/06/atlas-bylin-aneb-cim-se-lecili-nasi-predci-cim/ Rostlinných atlasů máme doma plnou polici, ne – li více. Každá je totiž něčím jiná. Ta je o lučním kvítí, ta o lesních podrostech, tahle je plná přehledných ilustrací a tamta používá výstižný popis. Všechny jsou ale takříkajíc z minulé éry. A tak mě zajímalo, jak asi vypadá nějaký moderní kousek, například Atlas bylin: průvodce českou přírodou – více než 100 planě rostoucích druhů.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marta Knauerová

Marta Knauerová

V prvé řadě maminka a kamarádka dvou báječných dcer s touhou psát laskavě, tajemně a hravě. Šťastná ve své práci botaničky i v jakékoli práci tvůrčí. Zaměstnat ruce pro ni znamená dopřát odpočinek hlavě. A naopak! V podkroví barokního kláštera obutých augustiniánů (dnešní Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě) sepisuje granty a připravuje už roky výukové materiály a programy pro děti. To vše s velkou pokorou a úctou nejen k danému místu, ale především k mnichu Conopeovi, šouravě bloudícímu chodbami rozlehlého kláštera už téměř čtyři sta let.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM