EN

Kam zařadíš, hlavičko, slovo, slůvko, slovíčko?

Slova významem nadřazená, podřazená a souřadná; souznačná, mnohoznačná a protikladná; slova citově zabarvená

Eva Mrázková


Podřadit, nadřadit, přeřadit, vyřadit - Dej slovo, kde má být!
Zábavná bohatě ilustrovaná cvičebnice je určena především žákům 1. stupně ZŠ - pro práci ve škole i doma. Děti si procvičí látku probíranou ve škole pomocí různých typů cvičení. Naučí se rozlišovat slova významem nadřazená, podřazená a souřadná, zamyslí se nad slovy souznačnými, mnohoznačnými a jednoznačnými a připomenou si slova citově zabarvená. Za každým probraným tématem následuje klíč ke správnému řešení. Celou knihu uzavírá souhrnné opakování se zamyšlením nad významem slov.

Detailní informace

Ilustrátor Jan Šenkyřík
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788026605317
Datum vydání 25.08.2014
Věk od 8
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,304
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Slova významem nadřazená, podřazená a souřadná

Slova souznačná, mnohoznačná a protikladná

Slova citově zabarvená

Zábavná cvičebnice volně navazuje na úspěšné publikace Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtiněSmělá pěnkava zběsile pěla bělostnému měsíci. Cvičení v ní obsažená jsou vhodná pro práci žáků 1. stupně ZŠ ve škole i doma, lze je doporučit také k prázdninovému opakování.

Děti knihou provázejí dva spolužáci: Tereza a Tomáš. Na svých cestách a při slovních přestřelkách narážejí na řešení úkolů souvisejících s látkou, kterou probírají v hodinách českého jazyka. Společně se učí rozlišovat slova významem nadřazená, podřazená a souřadná, zamyslí se nad slovy souznačnými, mnohoznačnými a jednoznačnými a připomenou si slova citově zabarvená. Děti si však společně s Terezou a Tomášem procvičí také jiné důležité schopnosti a dovednosti, mezi něž patří: rozšiřování slovní zásoby a tříbení jazykového citu. Různé typy cvičení jsou zpestřeny veselými ilustracemi. Za každým probraným tématem následuje klíč ke správnému řešení. V závěru děti navštíví velkou zahradní slavnost a při okukování laskomin a narozeninových dárků se zamyslí nad všemi tématy, která postupně v knize procvičovaly.

V knize najdete:

• hravá cvičení zaměřená na:

* slova významem nadřazená, podřazená a souřadná

* slova souznačná, mnohoznačná a protikladná

* slova citově zabarvená

• klíč k řešení

• a mnoho veselých ilustrací

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM