EN

Případy soudce Ti. Smrt v lotosovém poli

Frédéric Lenormand


Vraždění s vůní lotosových květů
Na zpáteční cestě z poutní cesty ke chrámu Vznešeného vrcholu se soudce Ti a jeho První paní dozvědí, že v kraji, kterým právě procházejí, rozsévá hrůzu obávaný vrah, nazývaný Sekáč hlav. Jsou proto rádi, že nalézají útočiště u bohatého obchodníka, jehož okolním zrakům vzdálený dům stojí na kraji lotosového pole.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Původní název Mort Dans Un Champs De Lotus, Les Nouvelles Enquetes Du Juge Ti
Překladatel Vlasta Misařová
Počet stran 240
EAN 9788074074752
Datum vydání 16.06.2020
Věk od 15
Formát 120x195 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,207
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Na zpáteční cestě z poutní cesty ke chrámu Vznešeného vrcholu se soudce Ti a jeho První paní dozvědí, že v kraji, kterým právě procházejí, rozsévá hrůzu obávaný vrah, nazývaný Sekáč hlav.

Jsou proto rádi, že nalézají útočiště u bohatého obchodníka, jehož okolním zrakům vzdálený dům stojí na kraji lotosového pole. Jejich klid netrvá však dlouho. Při snídani v pavilónu objeví v jezírku tělo svého hosta – bez hlavy. Slušné vychování jim nedovolí vzdálit se v takové chvíli z domu. Soudce Ti je zaměstnán sepisováním kondolencí a První paní přípravou smutečního obřadu. S pomocí věrného pobočníka Tiao Tchaje využijí času stráveného v domě, aby vyřešili záhadnou vraždu, navzdory neochotě rodiny a překážkám zločinců i neochotě místního podprefekta.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Případy soudce Ti"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Frédéric Lenormand

Frédéric Lenormand

Francouzský autor historických románů a detektivek Frédéric Lenormand vystudoval hned několik světových jazyků (angličtinu, italštinu a ruštinu) a již v mládí se začal živit psaním. Získal nemálo ocenění a tvůrčích stipendií. Garamond vydává jeho úspěšnou řadu o čínském detektivovi soudci Ti z osmého století po Kristu, v níž navázal na knížky nizozemského orientalisty Roberta van Gulika.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM