EN

Pozor, v knihovně je kocour!

Klára Smolíková


David je náruživý čtenář. Kocour Koniáš zálibu svého pána ve čtení zprvu s kočičím nezájmem přehlížel, jenže pak se sám mezi knihami ztratil. David stopuje kocoura a jeho stopy ho dovedou do mnoha českých a moravských knihoven. Cestuje také časem, a na kocoura ztraceného mezi knihami se musí vyptat těch nejpovolanějších – knihovníků. Pomůže mu snaživý knihovník Petra Voka či tajnůstkářský Václav Hanka z muzejní knihovny? A může věřit slovům uhrančivého Jiřího Mahena, knihovníka s černými kruhy pod očima?

Detailní informace

Ilustrátor Vojtěch Šeda
Jazyk čeština
Původní název Pozor, v knihovně je kocour!
Počet stran 96
EAN 9788020449108
Datum vydání 15.04.2019
Věk od 9
Formát 198x255 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,507
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

David je náruživý čtenář a každý ví, že při čtení běží čas jinak. Zastavuje se, všelijak se kroutí a pak se klidně obrátí čelem vzad. Kocour Koniáš zálibu svého pána ve čtení zprvu s kočičím nezájmem přehlížel, jenže pak se sám mezi knihami ztratil.

David stopuje kocoura a jeho stopy ho dovedou do mnoha českých a moravských knihoven. Jenže chlapec necestuje jen z Prahy do Brna, z Brna do Třeboně a z Třeboně do Podlažic, cestuje také časem, neboť knihovny jsou do sebe knihami zaklesnuté jako most, který spojuje přítomnost s minulostí.

Na kocoura ztraceného mezi knihami se musí David vyptat těch nejpovolanějších – knihovníků. Pomůže mu snaživý knihovník Petra Voka či tajnůstkářský Václav Hanka z muzejní knihovny? A může vůbec věřit slovům uhrančivého Jiřího Mahena, knihovníka s černými kruhy pod očima?

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Klára Smolíková

Klára Smolíková

Už při studiu na vysoké škole publikovala v dětských časopisech a od té doby se věnuje psaní komiksů a vymýšlení hravých rubrik. Učila knihovníky, přednášela na vysoké škole, pracovala v muzeích a zároveň psala články, scénáře a učebnice. První knihu pro děti vydala ve třiceti letech, ale až o deset let později odešla na volnou nohu. Prosadila se neobvykle pojatými populárně-naučnými knihami kombinujícími příběh, komiksové a naučné pasáže. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou píše detektivky pro děti i dospělé.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM