EN

Afrika v nás II

Lenka Klicperová


Výpravná obrazová publikace představuje subsaharskou Afriku, krásu zdejší přírody i mizející domorodé zvyky a tradice. Nevyhýbá se ale ani palčivým tématům, se kterými se černý kontinent potýká. Kniha představuje jedinečné snímky domorodých obyvatel a zvířat doplněné o reportážní texty. Autorská trojice je propojena nejen osobním přátelstvím, ale hlavně láskou k Africe, kterou ve své nové knize odhaluje v celé její drsné nahotě a kráse.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788020430908
Datum vydání 01.11.2013
Věk od 15
Formát 255x296 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Výpravná obrazová publikace představuje subsaharskou Afriku, krásu zdejší přírody i mizející domorodé zvyky a tradice. Nevyhýbá se ale ani palčivým tématům, se kterými se černý kontinent potýká. Kniha představuje jedinečné snímky domorodých obyvatel a zvířat doplněné o reportážní texty.

Autorská trojice je propojena nejen osobním přátelstvím, ale hlavně láskou k Africe, kterou ve své nové knize odhaluje v celé její drsné nahotě a kráse.

Novinářka a fotografka Lenka Klicperová zavede čtenáře na slavnost volné lásky Cure salée do Nigeru a představí originální mužský tanec gerewol. Přiblíží ale i nelehký život obyvatel uprchlických táborů na čadsko-súdánské hranici, nebo drsné příběhy dětských vojáků z Ugandy.

Manželská autorská dvojice Olga a Václav Šilhovi představí především přírodní bohatství Afriky. Provedou nás pouští i divokým pobřežím Namibie a představí kriticky ohroženou přírodu Madagaskaru. Kniha nabídne také unikátní snímky Václava Šilhy zachycující útok hrošího stáda na krokodýla, které před časem oblétly celý svět.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lenka Klicperová

Lenka Klicperová

Novinářka a fotografka. Začínala jako zpravodajka, od roku 2004 do roku 2018 řídila časopis Lidé a Země. Pracovala v mnoha afrických zemích, od Angoly přes Namibii, Nigérii, Tanzanii, Keňu, Etiopii, Mali, Burkinu Faso, Čad, Niger či Demokratickou republiku Kongo. Několikrát navštívila jako reportérka Afghánistán. Dostala se také do Somálska sužovaného několik dekád trvající válkou. Od roku 2014 se soustřeďuje na problematiku války s Islámským státem v Iráku a Sýrii. Podílela se na tvorbě několika dokumentů (Slzy Konga, Latim – Obřezané, Iráčanky, Ženy v zemi Tálibánu, Nezlomené) a řady televizních reportáží. Je nositelkou mnoha cen a nominací v soutěži Czech Press Photo – jak za fotografie, tak za videotvorbu. Spolupracuje s mnoha českými médii, zejména s časopisem Reflex a pořadem Reportéři ČT. Věnuje se také přednáškové činnosti – pro veřejnost, ale působí také na Univerzitě Hradec Králové. Je také šéfredaktorkou časopisu Prima ZOOM. Je spoluautorkou knih Islámskému státu na dostřel I. a II. a knihy Ve válce.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM