EN

Sametová diplomacie

Vzpomínky na výjimečné roky 1989–1992

Dana Huňátová


Dienstbier a Havel zamířili neohroženě do svobodného světa, ač jim na záda dýchala sovětská okupační vojska!
Dana Huňátová působila od 11. 12. 1989 jako vedoucí kabinetu nově jmenovaného ministra zahraničí Jiřího Dienstsbiera. V reportážní knize popisuje zákulisí čs. diplomacie od prosince 1989 do voleb v červnu 1992. Zmiňuje nejen úspěchy, ale i směry, které nakonec neuspěly. Též naznačuje kořeny politických rozporů, např. mezi ministry Dienstbierem a Václavem Klausem. Závěrečné slovo je z pera Madeleine Albrightové, která si Jiřího Dienstbiera a Václava Havla velmi vážila a s níž se autorka knihy osobně zná.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 328
EAN 9788074739101
Datum vydání 14.11.2019
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,53
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dana Huňátová působila od 11. 12. 1989 coby vedoucí kabinetu nově jmenovaného ministra zahraničí Jiřího Dienstsbiera. V reportážní knize vzpomíná na to, jak Jiří Dienstbier spolu se svými spolupracovníky zakládal nezávislou československou zahraniční politiku a jaké skvělé renomé naše země ve světě v té době měla. Poutavým a civilním stylem na základě vlastních deníkových zápisů popisuje zákulisí československé diplomacie od prosince 1989 do voleb v červnu 1992. Zmiňuje nejen úspěchy, ale i jednání, a směry, které nakonec neuspěly. Též naznačuje kořeny politických rozporů, např. mezi ministry Dienstbierem a Václavem Klausem. Kniha je doplněna mj. fotografiemi od „dvorního“ Havlova fotografa Tomkiho Němce a fotodokumentací z NATO, MZV a ze soukromých archivů.

Úvodní slovo napsal Jaroslav Šedivý, bývalý velvyslanec a ministr zahraničí. Závěrečné ohlédnutí je z pera Madeleine Albrightové, která si Jiřího Dienstbiera a Václava Havla velmi vážila, a s níž se autorka knihy osobně zná.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM