EN

Čtvrtstoletí republiky

Kronika naší nejnovější historie

Karel Pacner


Strojem času od časů Václava Havla do Babišstátu
Karel Pacner svou strhující kronikou varuje: jestliže nepochopíme svou minulost, může se stát, že si ji v budoucnu zopakujeme! Díky zasvěcenému zachycení souvislostí má čtenář možnost prožít zblízka podstatnou část dějin našeho novodobého státu. Jediná kapitola, která se neodehrává v minulosti, je ta poslední. 2018: PRUDKÝ PROPAD DO BABIŠSTÁTU. Je to vrchol žebříku, jehož dolní příčle jsou všechny předchozí kapitoly. Autor není nestranný, straní našemu členství v NATO a v EU, straní lidským právům.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 728
EAN 9788025909751
Datum vydání 19.11.2018
Věk od 12
Formát 163x238 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 1,302
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Karel Pacner svou strhující kronikou převážně politických událostí let 1991 až 2018 varuje: jestliže nepochopíme svou minulost, může se stát, že si ji v budoucnosti zopakujeme! Díky autorově zasvěcenosti a přesnému zachycení událostí a souvislostí má čtenář možnost prožít zblízka podstatnou část dějin našeho novodobého státu. Jediná kapitola, která se neodehrává v minulosti je ta poslední. 2018: PRUDKÝ PROPAD DO BABIŠSTÁTU. Je to vrchol žebříku, jehož dolní příčle jsou všechny předchozí kapitoly.

Autor nazývá věci pravými jmény. Nekličkuje. Je svůj. Nepředstírá objektivitu, je zaujatý. Straní. Straní evropským hodnotám, straní svobodě, kterou jsme nabyli. Straní našemu členství v NATO a v EU, straní lidským právům. Je si vědom toho, že velcí čeští novináři také stranili, ať už to byl Havlíček Borovský, Čapek či Peroutka. Realisticky popisuje hlavní politické aktéry, zkoumá, odkud se bere popularita prezidenta a dalších.

Kniha vychází v čase, kdy je ohrožena demokracie. Ti, kteří nám vládli v minulosti, se znovu derou k moci. Je potřeba jim v tom zabránit. Karel Pacner se o to vzácně snaží se svým strojem času v knize.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Pacner

Karel Pacner

Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.
Zobrazit profil autora

Recenze

idnes.cz - Pacnerovo čtvrtstoletí republiky

„…Svou opulentní, sedmisetstránkovou knihu Čtvrtstoletí republiky sepsal Karel Pacner na základě dopisů, které pravidelně posílal přátelům do zahraničí. V podtitulku ji označuje za kroniku naší novodobé historie. Je to fascinující vyprávění o událostech od roku 1991 do současnosti…“
NAPIŠTE NÁM