Glosy Pavla Maurera | Albatrosmedia.cz
EN

SLEVA 20 % NA BELETRII PRO DĚTI A KNIHA ZDARMA KE KAŽDÉ OBJEDNÁVCE

Glosy Pavla Maurera

Pavel Maurer


Gastronaut Pavel Maurer vám poradí, jak nejíst, nepít ani nežít blbě
Pavel Maurer je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu - Radiožurnál, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788026428046
Datum vydání 04.11.2019
Věk od 12
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,593
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pavel Maurer je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu - Radiožurnál, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně.

Uživatelské hodnocení

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Maurer

Pavel Maurer

PhDr. Pavel Maurer vystudoval žurnalistiku a několik semestrů na katedře scenáristiky a dramaturgie FAMU. Zprvu pracoval jako noční hlídač v Anenském klášteře, pak prošel několik novinářských postů. Pracoval v televizi, 20 let strávil v reklamních agenturách. V roce 1996 spadl ze skály v Alpách, přežil klinickou smrt a hned o rok později založil nezávislého gastronomického průvodce po restauracích, který dodnes vychází pod značkou Maurerův výběr Grand Restaurant. Ve stejném roce založil s manželkou Monikou a tenistkou Martinou Navrátilovou spolek 3duby, který se zabývá Stromovkou a ochranou přírody vůbec. V roce 2007 založil první gastronomický festival svého druhu Prague Food Festival. V roce 2019 nastartoval nový exkluzivní rezervační projekt „Maurerův stůl“. Každoročně věnuje nejméně 100 000 Kč na charitu spojenou s jídlem, bojem o zdravou výživu, záchranou surovinových zdrojů a propagací kvalitní gastronomie. Vydal na toto téma několik knih, publikuje články, napsal také vůbec nejdelší rozhovor s Jaroslavem Foglarem, který vznikal v 80. letech téměř čtyři roky a vyšel knižně pod názvem Ježek v kleci. Od roku 2013 uvádí každý víkend stanice Radiožurnál jeho pravidelnou glosu „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM