EN

Světový román o propasti mezi dvěma generacemi
Mistrovský román klasika moderní japonské literatury, ve kterém citlivě a působivě ztvárnil generační střet v zemi procházející prudkou přeměnou
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Kokoro
Původní jazyk Japonština
Počet stran 336
EAN 9788076013643
Datum vydání 23.11.2020
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,537
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Román Kokoro (japonské slovo znamená srdce, ale také mysl, duch či cítění) je považován za vrcholné dílo Sóseki Nacumeho, ve kterém mistrně ztvárnil hluboké rozpory japonské společnosti na sklonku éry Meidži (1868-1912). Mladý student se setkává s profesorem, starším mužem, který se drží stranou společnosti, a jeho ženou. Postupně proniká do tajemství profesorova života a odhaluje jeho třináctou komnatu, tragickou smrt jeho přítele ze studií. Nacumeho román je také vylíčením propasti mezi starší a mladší generací, která významně poznamenala Japonsko na počátku moderní éry a je opět aktuální dnes, v době globalizace. Není divu, že celosvětově roste zájem o Sósekiho dílo a samotné Kokoro se dočkalo v posledních letech řady překladů do světových jazyků, mimo jiné již třetího překladu do angličtiny.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Sóseki Nacume

Sóseki Nacume

Sóseki Nacume (1867–1917) byl japonský prozaik, básník a literární teoretik, jedna z vůdčích osobností japonské literatury na přelomu 19. a 20. století. Pocházel z Tókja, vystudoval anglickou literaturu a v letech 1900–1902 pobýval ve Velké Británii. Jeho tvorbu ovlivnila čínská literatura. Jeho prvním literárním úspěchem byl satirický román Jsem kocour (1905), následovala řada významných děl, mimo jiné Botčan, Kusamakura (česky vyšlo jako Polštář z trávy), Sanširó a Milenci z Jeda. Jeho posledním, nedokončeným dílem je Světlo a temnota.
Zobrazit profil autora

Recenze

Plav. Měsíčník pro světovou literaturu - Pochopit, co je člověk zač

...„Na sklonku loňského roku vydaný román Kokoro se stal pátým knižně publikovaným Nacumeho dílem přeloženým do češtiny."...

ct24.ceskatelevize.cz - Nadějné knižní vyhlídky: Román Kokoro

„Slovo „kokoro“ znamená v japonštině srdce, ale také mysl, duch nebo cítění. A je také názvem románu japonského autora Sóseki Nacumeho. Psychologický příběh o propasti mezi dvěma generacemi ."
NAPIŠTE NÁM