EN

Smrt kriminalisty

P.D. James


V poli nedaleko anglického Muddingtonu je nalezena uškrcená mladá dívka a vzápětí je zavražděn doktor Lorrimer, jeden z laborantů proslulé Hoggattovy laboratoře, která zkoumá stopy z místa činu. Souvisí Lorrimerova smrt s jeho prací, nebo je třeba motiv hledat spíše v jeho osobním životě? Než inspektor Dalgliesh případ vyřeší, dostane na tucet podob Lorrimerovy osobnosti, na tucet motivů i podezřelých.

Detailní informace

Číslo dílu 6
Jazyk čeština
Překladatel Josef Schwarz
Počet stran 344
EAN 9788072465538
Datum vydání 18.04.2011
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,349
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Inspektor Adam Dalgliesh řeší smrt v kriminalistické laboratoři ! V poli nedaleko anglického Muddingtonu je nalezena uškrcená mladá dívka a vzápětí je zavražděn doktor Lorrimer, jeden z laborantů proslulé Hoggattovy laboratoře, která zkoumá stopy z místa činu. Souvisí Lorrimerova smrt s jeho prací, nebo je třeba motiv hledat spíše v jeho osobním životě? Než inspektor Dalgliesh případ vyřeší, dostane na tucet podob Lorrimerovy osobnosti, na tucet motivů i podezřelých.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Detektiv Adam Dalgliesh"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
P.D. James

P.D. James

Narodila se v Oxfordu v rodině daňového inspektora. Po střední škole začala v Cambridge pracovat na daňovém úřadě a poté v divadle. Na začátku druhé světové války se provdala za doktora medicíny Connora Bantryho Whitea a narodily se jim dvě dcery. U jejího muže byl však těžce nemocen a Jamesová musela rodinu živit jako úřednice. Po smrti manžela začala pracovat na kriminalistickém oddělení ministerstva vnitra, kde zůstala až do odchodu do důchodu v roce 1979. Svůj první detektivní román napsala v roce 1962 a brzy se stala uznávanou spisovatelkou. Mezi nejznámější tituly patří například Vraždy v nakladatelství, Vím, že jsi vrah nebo Vraždy podle návodu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM