EN

Čeština pro cizince A1 a A2

učebnice a cvičebnice s doložkou MŠMT

Marie Boccou Kestřánková, Dagmar Štěpánková, Kateřina Vodičková, Jitka Veroňková


Komplexní učebnice češtiny pro začátečníky
Učebnice i cvičebnice jsou jedinečné tím, že obsahují komplexní látku pro nácvik češtiny pro začátečníky (úroveň A1 a A2). Jsou vhodné pro všechny národnosti, pro univerzity, jazykové školy a intenzivní kurzy češtiny pro cizince. Každá lekce je složena z částí MINIDIALOGY, SLOVNÍ ZÁSOBA, DIALOGY, GRAMATIKA, ČTENÍ + PSANÍ, POSLECH + PSANÍ, ZOPAKUJTE SI, VÝSLOVNOST, REÁLIE. Součástí je CD s řadou poslechových cvičení. Bonusem na webu je video sloužící k zprostředkování základní sociokulturnÍ kompetence.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Anna Černá
Jazyk čeština
Počet stran 768
EAN 9788026615484
Datum vydání 27.07.2020
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 1,404
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Kniha nabízí komplexní nácvik češtiny na úrovni A1 a A2. Je určena všem národnostem: slovanským, západoevropským i asijským studentům. Najde své uplatnění na univerzitách, v komerčních kurzech jazykových škol a na intenzivních kurzech češtiny pro cizince.

Učebnice se soustředí na rozvoj čtení, poslechu, mluvení i psaní, velká pozornost se věnuje výslovnosti. Učivo je provázáno s přitažlivými příběhy, které prožívají hlavní hrdinové. Publikaci doplňují ilustrace a student v ní najde mj. popisy českých zvyklostí či svátků a seznámí se s různými českými reáliemi.

Nedílnou součástí učebnice jsou nahrávky. Mají různé funkce – některé primárně slouží k nácviku poslechu s porozuměním (sekce POSLECH + PSANÍ), jiné zprostředkovávají texty k dedukci funkce nových gramatických jevů (sekce DIALOGY), další vedou ke zdokonalení výslovnosti (sekce VÝSLOVNOST).

Bonusovým materiálem na webu jsou tři videa, která zpestří učení a názorně upozorní na české zvyklosti, které nejsou pro cizince až takovou samozřejmostí.

Efektivní a co nejsnazší výuku podporují další doprovodné materiály na internetu (zde najdete např. metodická doporučení, slovníček ke každé lekci aj.). Více viz Soubory ke stažení.

Cvičebnice úzce navazuje na učebnici a prakticky trénuje a upevňuje získané znalosti a dovednosti. Hlouběji se zaměřuje na procvičení gramatiky a na nácvik psaní.

Publikace je součástí řady učebnic Čeština pro cizince úroveň B1, Čeština pro cizince úroveň B2. Tyto sady učebních materiálů jsou určeny studentům, kteří se potřebují připravit na zkoušky na úrovních popsaných ve Společném evropském referenčním rámci pro jazyky (dále SERR). Jednotlivé sekce učebnic proto připravují mj. na řešení standardních testových úloh. Dále jsou tyto materiály určeny studentům, kteří chtějí získat řečové schopnosti a dovednosti na daných úrovních a následně je systematicky zdokonalovat.

Další tituly z řady "Čeština pro cizince"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marie Boccou Kestřánková

Marie Boccou Kestřánková

Je dlouholetou lektorkou češtiny pro cizince v Ústavu bohemistických studií na FF UK v Praze, částečně se také podílí na výuce češtiny jako cizího jazyka v Ústavu českého jazyka a teorie komunikace na FF UK v Praze. Je spolupracovnicí Výzkumného a testovacího centra při Ústavu jazykové a odborné přípravy UK v Praze a CERMATu. Je také spoluautorkou ucelené řady učebnic Čeština pro cizince – úroveň A0 až B2, zajímá se o metodiku češtiny pro jinojazyčné mluvčí. Specializuje se na metodu jevištního tvaru, která využívá divadla k rozvoji řečových schopností a dovedností u cizinců učících se češtině.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM