EN

Celý život

Robert Seethaler


Číst tuhle knihu je jako dýchat čerstvý horský vzduch: také uzdravuje.
Útlý román Celý život patří k vzácným knihám, které připomínají důstojnost prostého života a nenápadné hrdiny, pro něž hodnoty jako skromnost, pracovitost a obětavost nejsou jen slova. Svou průzračností a opravdovostí kniha oslovila tisíce čtenářů a vysloužila si užší nominaci na Man Bookerovu cenu. Odpočiňte si na chvíli od moderního světa v odlehlém alpském údolí, kam civilizace proniká jen pomalu, a doprovoďte na životní pouti Andrease Eggera, muže, který přišel o vše, co miloval, ale dokázal jít dál...

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Ein ganzes Leben
Původní jazyk němčina
Překladatel Michal Půček
Počet stran 120
EAN 9788025906354
Datum vydání 01.05.2017
Věk od 15
Formát 120x185 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,207
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Píše se rok 1902, když do vesnice v nepřístupném údolí alpských hor přivezou osiřelého chlapce. Čeká ho řada ústrků od hrubiánského strýce.

Drsné zacházení a nepřízeň osudu Andrease nepokřiví a on vyroste v čestného muže, který životu čelí s pokorou, ale zpříma. Zprvu se toulá údolím jako nádeník, až se konečně zdá, že mu svítá na lepší časy: najde svou životní lásku a novou práci u firmy, jež v údolí staví první lanovku. Štěstí je ale vrtkavé a nevyzpytatelné jako počasí vysoko v horách. Pád laviny všechny jeho naděje a plány zmaří a Andreas Egger musí znovu hledat vnitřní vyrovnanost.

Průzračný, strohý styl, ryzí city a starosvětsky zpomalený čas dodávají příběhu jeho života jímavé kouzlo. Číst tuhle knihu je jako dýchat čerstvý alpský vzduch: také uzdravuje.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

iliteratura.cz - Celý život

„…Právě na čtenářově nostalgické touze po jednoduchosti, které se člověku na prahu 21. století nedostává, staví Seethaler úspěch svého románu. V zahraničí už se Celý život dávno stal bestsellerem a i u nás má šanci oslovit široký okruh čtenářů. Knihu je totiž možné věnovat manželce, babičce i četbě holdujícímu tchánovi…“
NAPIŠTE NÁM