EN

Zpíváme a tvoříme s malými

Ljuba Štíplová, Alena Tichá, Milena Raková


Nalaďte se s dětmi na stejnou notu
Publikace je určena pro děti od 5 do 10 let. Obsahuje písničky a metodické rozpracování jednotlivých činností, ke kterým vybízejí text a melodie písní. Metodické pokyny jsou zaměřeny na hlasový rozvoj dítěte, podpoření rytmického cítění a instrumentálních dovedností, na vnímání nálady, tempa hudby a jejich pohybového vyjádření. Jsou zde i náměty k výtvarným činnostem a tvořivým hrám s hudbou a slovem. Přílohou knihy je CDs 50 písněmi, na druhém CD jsou hudební doprovody ke všem písním.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788026600671
Datum vydání 06.08.2012
Věk od 5
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,3
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

V knize Zpíváme a tvoříme s malými autorky oslovují nejmladší zpěváčky. Tento – v pořadí již třetí – zpěvník provázený hrami je určen pro děti od 5 do 9 let, tedy pro předškoláky a žáčky na 1. stupni základní školy. Je citlivě sestaven tak, aby děti vedl ke spontánnímu zpěvu skrze vtipný text a podmanivé melodie písní. Děti jsou srozumitelným jazykem podněcovány jak k obrazným představám a vlastním slovním vyjádřením, tak ke kresbě i k tanci. Průvodní text vybízí též ke hře s tóny a k vymýšlení vlastních jednoduchých melodií. Tvořivou hrou se tak děti učí porozumět hudebním zákonitostem otvírajícím cestu k hodnotnějšímu vnímání a prožívání hudby v budoucnu.

Kvalita tohoto zpěvníku je zaručena nejen mnohaletou odbornou zkušeností autorek, ale též praktickým ověřením v mateřských školách a na seminářích s pedagogy a rodiči dětí. Významným pomocníkem pro nácvik písní je nahrávka všech 50 zapsaných písní a hudební doprovody.

Touto publikací autorky volně navazují na své dvě předchozí knihy Zpíváme a hrajeme si s nejmenšími (2007) a Zpíváme a nasloucháme hudbě s nejmenšími (2009) a posilují jejich poselství – s láskou v dětech podpořit nejrůznější tvořivost.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM