EN

Všechny cesty vedou do Santiaga s podpisem autora

Autorská edice s podpisem

Ladislav Zibura


Příběh o cestě, která mění lidem život
Už přes tisíc let míří lidé ze všech koutů Evropy do Santiaga de Compostela. Ladislav Zibura tam poprvé putoval v osmnácti letech a teď se do Španělska vydává znovu – za vzpomínkami, dobrodružstvím a příběhy poutníků z celého světa. Přidejte se k nim a ponořte se do vyprávění plného humoru a přátelství mezi lidmi, kteří se nikdy předtím neviděli. Dozvíte se, jak poutnictví hýbalo evropskými dějinami, a taky načerpáte tipy pro vlastní cestu. Budou se vám hodit – možná totiž zjistíte, že camino volá i vás.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Lukáš Tomek
Jazyk čeština
Počet stran 336
EAN 2000000002412
Datum vydání 02.10.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,615
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Autorská edice s podpisem

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutníků z celého světa. Už zítra se vydáme přes Pyreneje směrem ke katedrále v Santiagu de Compostela. Čeká nás pět týdnů plných přátelství a dobrodružství na cestě, kam se vydáváme každý sám, ale prožijeme ji společně. Připojte se k nám a poznejte ohromující tisíciletou tradici, která se znovu probouzí k životu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Pěškopisy Ladislava Zibury"

Audio

Hodnocení čtenářů

Veronika Staníčková
Přestože jsem roky pracovala v cestovním ruchu, cestopisů moc nečtu. Výjimkou jsou ty od Ladislava Zibury, protože vás nejen nalákají k návštěvě destinace, poskytnout spoustu tipů, ale ještě vás dobře pobaví. To, jakým způsobem si umí autor sám ze sebe i ostatních dělat legraci, je prostě dokonalé. Ostatní poutníky popisuje tak barvitě, že budete mít pocit, jako byste je také znali. Z lehkého sarkasmu přitom čiší pokora a nadhled. To všechno by se dalo označit za typické rysy knih mladého českého autora. Tahle je však trochu jiná a někdo by mohl říct, že i lepší než předchozí. Je totiž plná hlubokých myšlenek ukrytých v pořádné dávce humoru. Věřím, že zrovna tenhle kousek vám toho dá mnohem víc než desítky motivačních knih. Donutí vás se zastavit a zamyslet se nad prioritami a vy to vlastně ani nepostřehnete. Doporučuju - 4,5*
Tereza Frančová
Ladislav Zibura podnikl pouť do Santiaga a napsal o tom knihu. Jako v každé předchozí jeho knize v ní nechybí laskavý humor, náhodná setkání s lidmi i malebné popisy okolí. Kniha o Svatojakubské pouti do Santiaga de Compostela je však na rozdíl od předchozích knih hloubavější a čtenářský prožitek z ní je o to silnější. Bezesporu se jedná o autorovu nejlepší knihu. Musíte ji číst pomalu s velkou pozorností, pak se vám odvděčí jedinečným čtenářským zážitkem. Ladislav Zibura nás na stránkách knihy provede 800 kilometrů dlouhou cestou po Francii a Španělsku, ale i po vlastním nitru a vzpomínkách. Během vyprávění totiž bilancuje, co vše se za deset let od doby, kdy cestu do Santiaga podnikl poprvé, změnilo. Někdy je to čtení veselé, jindy smutné. Z popisu událostí, lidí a věcí, které ho na cestě potkají, je poznat, že světem putuje s pokorou skromného člověka s očima otevřenýma dokořán. S každou další otočenou stranou autorovi strašně závidíte tu svobodu a odvahu vyrazit na cestu a toužíte si také sbalit svůj vlastní batoh a vydat se za dobrodružstvím. Zibura vše popisuje tak sugestivně, že máte pocit, že putujete s ním. To ovšem uměl i v předchozích knihách. Cesta do Santiaga mi ovšem přišla víc přemýšlivá. A s tím, jak se autor sám zamýšlí na pouti nad světem a sebou samým, se může i čtenář zamyslet a zabilancovat nad svojí vlastní existencí. Kniha Všechny cesty vedou do Santiaga strčí do kapsy všechny motivační příručky. Nikdo totiž tak hezky neumí člověku sdělit, že má být vděčný za to, co mu každý den přinese. To dobré i to zlé. A že všude je tráva stejně zelená. Jemu bych věřila. Procestoval totiž tolik zemí a potkal tolik lidí, že se o tom každému průměrnému Čechovi může jenom zdát. Nejkrásnější myšlenka celé knihy na vás pak čeká na čtvrté straně od konce. K té se ale musí dočíst každý sám. Za mě velmi zasloužených 5*/5*.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ladislav Zibura

Ladislav Zibura

Mladý český spisovatel a cestovatel Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) se za dobrodružstvím vydal hned po maturitě, kdy věhlasnou pouť do španělského Santiaga de Compostela absolvoval poprvé. Během studií žurnalistiky a ekonomie na Masarykově univerzitě pak podnikl pěší výpravu z Českých Budějovic do Říma a také se vydal napříč Tureckem a Izraelem do Jeruzaléma. Právě o asijském putování napsal svou první knihu – 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Kniha měla u čtenářů velký úspěch, a tak se Zibura rozhodl spolu s poutnictvím věnovat také psaní. V roce 2015 provedl čtenáře tříměsíčním putováním po Nepálu a Číně (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok později je zase vzal na Kavkaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roce 2019 vyšla Ziburovi kniha o stopování z Athén za polární kruh (Prázdniny v Evropě), za kterou dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pro cestopis roku. Ve svých 27 letech si pak autor udělal řidičák, aby mohl podniknout vysněnou prázdninovou cestu po rodné zemi, a zážitky z ní následně shrnul v knize Prázdniny v Česku. Na podzim 2021, přesně deset let od své první výpravy, se do Santiaga de Compostela vydal podruhé. V zatím poslední knize tak s humorem a ironií sobě vlastní líčí radosti i strasti novověkých poutníků, kteří putují bez nadsázky až na konec světa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM