EN

Všechny cesty vedou do Santiaga

Ladislav Zibura


Příběh o cestě, která mění lidem život
Už přes tisíc let míří lidé ze všech koutů Evropy do Santiaga de Compostela. Ladislav Zibura tam poprvé putoval v osmnácti letech a teď se do Španělska vydává znovu – za vzpomínkami, dobrodružstvím a příběhy poutníků z celého světa. Přidejte se k nim a ponořte se do vyprávění plného humoru a přátelství mezi lidmi, kteří se nikdy předtím neviděli. Dozvíte se, jak poutnictví hýbalo evropskými dějinami, a taky načerpáte tipy pro vlastní cestu. Budou se vám hodit – možná totiž zjistíte, že camino volá i vás.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Lukáš Tomek
Jazyk čeština
Počet stran 336
EAN 9788076625334
Datum vydání 02.10.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,611
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutníků z celého světa. Už zítra se vydáme přes Pyreneje směrem ke katedrále v Santiagu de Compostela. Čeká nás pět týdnů plných přátelství a dobrodružství na cestě, kam se vydáváme každý sám, ale prožijeme ji společně. Připojte se k nám a poznejte ohromující tisíciletou tradici, která se znovu probouzí k životu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Pěškopisy Ladislava Zibury"

Audio

Hodnocení čtenářů

Kateřina Brynychová
Snad jednou... :) Cestopisy Ládi Zibury určitě znáte. Nejsem pravidelným čtenářem jeho knih, vybírám si. A o téhle cestě jsem zkrátka chtěla vědět víc :) Knížka je přesně taková, jaké je známe - krásné ilustrace, poutavé vyprávění o vlastním putování, doplněné osobními úvahami, povídáním s dalšími cestovateli či obyčejnými lidmi, které po cestě potkáva. A tím vším se samozřejmě prolíná Láďův nezaměnitelný smysl pro humor :) Cestujte, odpočívejte, popřemýšlejte si, žasněte, a pak se zase v pořádku vraťte zpátky domů. Bylo to skvělý čtení a věřím, že bude i pro vás ;)
Veronika Staníčková
Přestože jsem roky pracovala v cestovním ruchu, cestopisů moc nečtu. Výjimkou jsou ty od Ladislava Zibury, protože vás nejen nalákají k návštěvě destinace, poskytnout spoustu tipů, ale ještě vás dobře pobaví. To, jakým způsobem si umí autor sám ze sebe i ostatních dělat legraci, je prostě dokonalé. Ostatní poutníky popisuje tak barvitě, že budete mít pocit, jako byste je také znali. Z lehkého sarkasmu přitom čiší pokora a nadhled. To všechno by se dalo označit za typické rysy knih mladého českého autora. Tahle je však trochu jiná a někdo by mohl říct, že i lepší než předchozí. Je totiž plná hlubokých myšlenek ukrytých v pořádné dávce humoru. Věřím, že zrovna tenhle kousek vám toho dá mnohem víc než desítky motivačních knih. Donutí vás se zastavit a zamyslet se nad prioritami a vy to vlastně ani nepostřehnete. Doporučuju - 4,5*

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ladislav Zibura

Ladislav Zibura

Mladý český spisovatel a cestovatel Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) se za dobrodružstvím vydal hned po maturitě, kdy věhlasnou pouť do španělského Santiaga de Compostela absolvoval poprvé. Během studií žurnalistiky a ekonomie na Masarykově univerzitě pak podnikl pěší výpravu z Českých Budějovic do Říma a také se vydal napříč Tureckem a Izraelem do Jeruzaléma. Právě o asijském putování napsal svou první knihu – 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Kniha měla u čtenářů velký úspěch, a tak se Zibura rozhodl spolu s poutnictvím věnovat také psaní. V roce 2015 provedl čtenáře tříměsíčním putováním po Nepálu a Číně (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok později je zase vzal na Kavkaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roce 2019 vyšla Ziburovi kniha o stopování z Athén za polární kruh (Prázdniny v Evropě), za kterou dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pro cestopis roku. Ve svých 27 letech si pak autor udělal řidičák, aby mohl podniknout vysněnou prázdninovou cestu po rodné zemi, a zážitky z ní následně shrnul v knize Prázdniny v Česku. Na podzim 2021, přesně deset let od své první výpravy, se do Santiaga de Compostela vydal podruhé. V zatím poslední knize tak s humorem a ironií sobě vlastní líčí radosti i strasti novověkých poutníků, kteří putují bez nadsázky až na konec světa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM