EN

Host

B.A. Paris


Strach přichází bez pozvání
Iris a Gabriel mají krásný dům na britském venkově, úspěšnou dceru a dobré přátele Laure a Pierra, kteří žijí v Paříži. Když se však Gabriel stane svědkem tragické události v nedalekém lomu, zdánlivé štěstí se rozplyne. Ve vypjaté situaci se v jejich domácnosti objeví nečekaný host – Laure, která přebírá Irisinu identitu a zajímá se o záhadné úmrtí. Navíc není jedinou podezřelou osobou, která se ve městě paralyzovaném strachem objeví. Ustojí manželství Iris a Gabriela všechny nástrahy?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The guest
Původní jazyk angličtina
Překladatel Markéta Jansová
Počet stran 328
EAN 9788026726654
Datum vydání 06.06.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,43
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

B.A. Paris rozehrává napínavý thriller z prostředí britského venkova. Manželství Gabriela a Iris je idylické až do chvíle, kdy se v jejich domově nečekaně objeví rodinná známá Laure. Tvrdí, že kvůli skandálnímu odhalení opouští manžela Pierra, a hledá u nich dočasný azyl. Postupně však přebírá Irisinu identitu a její návrat do Paříže se neustále odkládá a komplikuje. Gabriel se navíc musí vyrovnat s nepříjemným traumatem. Jako břímě v sobě nese poslední slova mladého muže, který před jeho očima naposledy vydechl v nedalekém kamenolomu. Jeho smrt však není zdaleka poslední tragédií. Poklidné vztahy naruší strach a vzájemné podezřívání. Jak dobře vlastně známe své nejbližší?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Kateřina Brynychová
Taková vztahová záležitost, řekla bych... :) Dva, potažmo tři spřátelené manželské páry, nějaká ta nevěra, partnerský rozkol, spousta tajností, které v hloubi duše bodají a za všechno ve finále může zahradník. No, proč ne :) Určitě nemůžu říct, že to byl jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. Ale rozhodně se mi líbil víc, než autorčin předchozí (Vězeňkyně). Pro mě to byl klasický, zamotaný příběh, pracující s vícero postavami naráz, mezilidskými vztahy, motivem vina - trest - odpuštění a osobností člověka. Není to akční jednohubka, děj se pozvolna ubírá kupředu, splétá jednotlivé nitky, vytváří teorie, posune vás dopředu, pak zase zpátky a nakonec vám s velkou parádou řekne, jak to bylo doopravdy. Čte se hezky, jako nenáročná oddechovka na léto za mě ideální :)
Veronika Staníčková
B.A.Paris se svými bestsellery Za zavřenými dveřmi a V pasti lží získala srdce nejednoho čtenáře, proto je mi jasné, že nejen já, ale i spousta z vás sahá po každé další její knize s nadějí, že budou opět tak skvělé a vybočující z řady jako její první dvě knihy. Host zatím sklízí spíše vlažné ohlasy a ani já nemohu říct, že by pro mě byl takovým čtenářským zážitkem jako dvě výše zmiňované knihy, ale rozhodně pro mě nebyl zklamáním. Zkuste se oprostit od očekávání napínavého psychothrilleru, protože to Host není. Ano prvky psychothrilleru zde najdete a zejména z epilogu většině asi spadne brada, ale spíše se jedná o dobře promyšlené psychologické drama, které se mě osobně skvěle četlo, a i když mi postavy úplně k srdci nepřirostly, hltala jsem každou další kapitolu a prostě chtěla vědět, jak to dopadne a jestli je má teorie (ano, pár vodítek v příběhu je!) správná nebo se úplně pletu. A jelikož se i pár překvapivých momentů opravdu dostavilo, knihu hodnotím kladně a můžu ji doporučit všem, kteří hledají něco čtivého na letní večer.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
B.A. Paris

B.A. Paris

B. A. Paris pochází z francouzsko-irské rodiny. Vyrůstala v Anglii, později se ale s rodinou přestěhovala do Francie, kde několik let pracovala v mezinárodní bance, poté se rekvalifikovala na učitelku a s manželem založila jazykovou školu. Nyní opět žijí v Anglii a mají spolu pět dcer. Její literární kariéru odstartoval psychologický thriller Za zavřenými dveřmi, který se stal světovým i českým bestsellerem. Následovaly další úspěšné tituly V pasti lží, Přiveď mě zpátky, Dilema a Terapie.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM