EN

Cibulkův kalendář pro pamětníky 2024

V pořadí už 16. Cibulkův kalendář pro pamětníky

Aleš Cibulka


Dvaapadesát týdnů, dvaapadesát unikátních fotografií, dvaapadesát zajímavostí o životě hvězd pamětnických filmů v jedinečných vzpomínkách herecké a pěvecké legendy Josefa Zímy.
Tradiční Cibulkův kalendář pro pamětníky bude tentokrát hostit hereckou a pěveckou legendu Josefa Zímu. Během své dlouholeté kariéry se potkal s celou plejádou slavných umělců. Poznal Vlastu Buriana, Hanu Vítovou, Natašu Gollovou či Jana Wericha a pojil ho s nimi nejen pracovní, ale i přátelský vztah. Proto jsou jeho vzpomínky naprosto jedinečné. Bonusem letošního kalendáře jsou výsledky autorova pátrání po životě nejslavnější české neherečky Milady Ježkové.

Detailní informace

Ilustrátor Martin Vavřík
Jazyk čeština
Počet stran 68
EAN 8594050436282
Datum vydání 17.08.2023
Věk od 15
Formát 220x152 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,214
Typ Kalendář, diář
Vazba publikace vázané spirálou

V pořadí již 16. Cibulkův kalendář pro pamětníky bude hostit vzácnou návštěvu. Po dobu dvaapadesáti týdnů se totiž budete moct těšit z dvaapadesáti unikátních fotografií a dvaapadesáti zajímavostí ze života hvězd pamětnických filmů, na něž bude vzpomínat herecká a pěvecká legenda Josefa Zíma (*1932).

Josef Zíma se během své dlouholeté kariéry potkal s celou plejádou slavných umělců a pojil ho s nimi nejen pracovní, ale i přátelský vztah. Proto jsou jeho postřehy a zážitky naprosto jedinečné a nenahraditelné. Mnohé informace si dnes můžeme najít v encyklopediích nebo na internetu, osobní vzpomínky očitého svědka ale prozrazují mnohem víc…

Co pro mladinkého Josefa udělal sám Oldřich Nový? Jaké oslovení nesnášel Jan Werich? Proč nosil král komiků rukavice i v létě? Co zajímavého se stalo při natáčení pohádky Princezna se zlatou hvězdou? Co provedli kamarádi na vystoupení Antonínu „Strýčku“ Jedličkovi a co jim nikdy neodpustil? Do jaké pikantní situace se dostal elegán Eduard Kohout? Jaký byl bratr Jaroslava Vojty a čím štval herecké kandrdasy? Co všechno si mohla dovolit všemi milovaná Marie Rosůlková? Proč dal Miloš Nedbal Josefu Zímovi facku? O čem si Pepíček povídal v divadelním baru s Adinou Mandlovou? Čím Pepu ve svém dopise dojala Růžena Nasková? Co se přihodilo během televizního Silvestru v roce 1959? Jaký byl podzim života takových hvězd, jakými byli Vlasta Burian, Rudolf Deyl, Nataša Gollová nebo Hana Vítová? To všechno se tu dozvíte…

Zajímavým bonusem letošního kalendáře jsou výsledky autorova pátrání po životě nejslavnější české neherečky Milady Ježkové. Do srdcí diváků se zapsala hláškami jako: „Máňa říkala, že to není směroplatný!“, „Máte sklep? A mohla bych ho vidět?" (Kulový blesk, 1978), nebo „Doktor říkal, že je Otík momentálně zavostalej.“ (Vesničko má, středisková, 1985). Kde se ale vlastně tahle dáma vzala a jaký byl její osud? I to se dozvíte na stránkách kalendáře na rok 2024.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Aleš Cibulka

Aleš Cibulka

Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM