EN

Věčně věrný nepřítel - anorexie

Skutečný příběh

Michaela Hošková


Touha po dokonalosti vždycky nemusí dopadnout dobře.
Skutečný příběh ženy, která onemocněla anorexií na sklonku 80. let, kdy veřejnost i lékaři o této nemoci věděli pramálo. Tomu odpovídalo i tápaní při léčbě, jež přispělo k nepříjemným zdravotním následkům, které autorku provázejí po celý život. V tomto upřímném vyprávění najdete plno paradoxů, varování a ujištění, že touha po dokonalosti se může změnit ve strach z toho, co je pro všechny nutností k přežití, tedy z jídla v jakékoli podobě.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 184
EAN 9788026446965
Datum vydání 25.05.2023
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,405
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Věčně věrný nepřítel není název náhodný.

Už od dvanácti let mi stojí věrně po boku nemoc jménem anorexie, která sice s přibývajícím věkem měnila svou tvář, ale nikdy zcela neodešla. Do mého života přišla v době, kdy o této nemoci u nás málokdo věděl, přišla tiše, zato udeřila plnou silou.

Rozhodla jsem se odhalit její nevyzpytatelnost od samého počátku prostřednictvím svých deníků, které jsem si v dospívání psala. Nabízí se vám tak možnost nahlédnout do nitra této nemoci v době stále ještě hluboké totality, projít psychiatrickou léčebnou i proměnami, kterými tato nemoc v průběhu let sama prochází a postupně si vybírá svou daň.

Kniha je ukázkou věčného boje, je plná paradoxů, varování a ujištění, že touha po dokonalosti se může změnit ve strach. Strach z  toho, co je pro všechny nutností k přežití, z jídla v jakékoli podobě.

Michaela Hošková pracovala v marketingu a stála u zrodu několika módních portálů. Její kariéru přerušil autismus jejího syna, kvůli kterému spoluzaložila společnost MAAPPI a společný příběh sepsala v knize Matěj maluje mapy. Společnou práci se synem publikovali v dalších knihách: Matěj mapuje výtvarné umění a Matěj mapuje Domov můj. Vedle psaní se věnuje osvětě o životě s autismem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Hošková

Michaela Hošková

Michaela Hošková vystudovala gymnázium Karla Čapka a poté studovala ve Velké Británii, kde přišla na chuť marketingu. Pracovala ve Washingtonu v USA, kde se seznámila s řadou významných českých osobností, jejichž příběhy se jí staly inspirací po narození postiženého syna. Právě kvůli němu přerušila kariéru v módním a mediálním průmyslu. Stála u zrodu několika módních portálů a založila s manželem společnost MAAPPI, která nabízí produkty spojené s Matějovými mapami a výtěžek využívá pro charitativní účely. Psaní bylo ale vždy jejím tajným snem, který se díky synovi stává skutečností.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM