EN

Manželství a paragrafy


Přístupnou a čtivou formou získáte ucelený přehled nejdůležitějších právních následků týkajících se manželství. Dozvíte se, jak je to s rovností manželů, jejich vzájemným zastoupením a povinností žít spolu a být si věrni, kdo rozhoduje o záležitostech rodiny, kdy a jak vzniká společné jmění manželů, co vše je společné, jak se vzájemně ovlivňují manželé a právo pracovní, právo trestní, právo sociálního zabezpečení a jaké daně ovlivňují manželství.

Detailní informace

Žánr právo
Jazyk čeština
Počet stran 94
EAN 9788072264094
Datum vydání 01.01.2000
Věk od 15
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,13
Typ Kniha

Skutečnost, že spolu muž a žena vstoupili do manželství, je zavazuje dodržovat množství právních předpisů. Mezi nejdůležitější patří ty, které se týkají vzájemných práv a povinností manželů, a to nejen v osobní oblasti. Mezi manželi vzniká totiž společné jmění, společný nájem bytu, dědické právo, existence manželství ústí i do oblasti práva pracovního i do práva sociálního zabezpečení.

Publikace Manželství a paragrafy vám přístupnou a čtivou formou podá ucelený přehled nejdůležitějších právních následků, jak se s nimi každodenně setkáváme. Dozvíte se, jak je to s rovností manželů, jejich vzájemným zastoupením a povinností žít spolu a být si věrni, kdo rozhoduje o záležitostech rodiny, kdy a jak vzniká společné jmění manželů, co vše je společné, jak se vzájemně ovlivňují manželé a právo pracovní, právo trestní, právo sociálního zabezpečení a jaké daně se vztahují k manželům.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM