EN

Oko - vzrušující cesta nitrem oka

Pro zvídavé děti od 8 do 15 let

Radek Chajda


Prozkoumejte s námi tento fascinující orgán
Tato publikace ojedinělého formátu je určena především dětem na 2. stupni ZŠ. Autor se jim snaží přiblížit netradiční formou stavbu tohoto fascinujícího orgánu. Na názorných schematech a obrázcích mohou čtenáři sledovat a snažit se pochopit, jak tento - pro lidi pravděpodobně nejdůležitější smyslový orgán - funguje. Čtenáři se taky seznámí s nejběžnějšími očními vadami a jak vznikají.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 22
EAN 9788025126813
Datum vydání 25.05.2010
Věk od 9
Formát 224x190 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,114
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Publikace ojedinělého formátu je určena především žákům na druhém stupni ZŠ. Autor se jim snaží přiblížit netradiční formou stavbu tohoto fascinujícího orgánu. Na názorných schématech a obrázcích mohou čtenáři sledovat a snažit se pochopit, jak tento – pro lidi pravděpodobně nejdůležitější smyslový orgán – funguje. Zjistíte mimo jiné:

- jak oči zaostřují

- jak vzniká na sítnici obraz

- jak se provádí oční rozcvička

- k čemu je v oku duhovka

- proč vidíme barevně

- co je setrvačnost oka

- jak se dají napravit oční vady

- a mnoho dalších zajímavostí

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Chajda

Radek Chajda

Studoval odbornou fyziku se zaměřením na optiku a také učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pracoval jako odborný technik, což mu umožnilo získat široký přehled v technických aplikacích. Zároveň má i osmiletou praxi jakou učitel matematiky a fyziky. Nyní navštěvuje školy se svým programem „Hravá věda“ a věnuje se popularizaci vědy a techniky. Své bohaté zkušenosti z pedagogické praxe i technických oborů uplatňuje nejen ve svých publikacích, ale také ve spolupráci s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM