EN

Architektura softwaru

Nepostradatelný průvodce návrhem softwarové architektury, která funguje

Peter Cripps, Peter Eeles


Ovládněte proces návrhu softwaru
Vhodně navržená architektura je základním předpokladem pro vznik úspěšného softwaru. Efektivní návrh vyžaduje od architekta plné porozumění problematiky tohoto procesu. Dvojice autorů vám představí základní postupy nutné pro správný návrh robustní architektury, stejně jako proces tvorby dokumentace a znovupoužitelných prvků architektury. Veškeré poznatky jsou v dalších kapitolách demonstrovány na případové studii.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název PROCESS OF SOFTWARE ARCHITECTING, THE, 1st Edition
Počet stran 328
EAN 9788025130360
Datum vydání 28.02.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,52
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Chcete navrhovat lepší software? Potřebuje architektura vámi navrženého projektu pevnější základy? Naučte se navrhovat architekturu, která povede vznikající software k úspěšnému konci.

Dvojice autorů vám představí základní postupy nutné pro správný návrh robustní architektury, stejně jako proces tvorby dokumentace a znovupoužitelných prvků architektury. Veškeré poznatky jsou v dalších kapitolách demonstrovány na případové studii. V ní se autoři zaměřují na roli architekta v procesu vzniku softwaru a obvyklé problémy, které tento proces mohou provázet. Knihu uzavírá soubor univerzálních postupů, které lze aplikovat na většinu dnes vznikajících složitých systémů. V knize se mimo jiné naučíte:

- Znát vazby architektury na další části softwarového projektu

- Zvládnout roli architekta v typickém projektu vývoje softwaru

- Přesně navrhnout architekturu na základě požadavků

- Nasazovat opětovně použitelné prvky architektury

- Vytvářet dokumentaci architektury pro další zainteresované strany

- Spolupracovat s dalšími členy vývojového týmu

Kniha je nepostradatelným zdrojem informací nejen pro softwarové architekty, hodnotné informace v ní najdou i projektoví manažeři, vedoucí vývojových týmů, programátoři, testeři a analytici. O autorech:

Peter Eeles pracuje na pozici výkonného IT architekta u IBM. Zaměřuje se na pomoc společnostem v procesu zlepšování vývoje softwaru, speciálně na změny v oblasti navrhování. Je spoluautorem několika knih a členem řady odborných sdružení zaměřených na vývoj softwaru.

Peter Cripps pracuje jako senior IT architekt v IBM Global Business Services. Specializuje se na servisně orientované techniky vývoje, je členem British Computer Society a Chartered IT Professional a zapojil se také do vývoje IBM Unified Method Framework.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM