EN

Smrt pod kůží

James Patterson, J.D. Barker


Když se oběť stane detektivovou posedlostí…
Mladá a krásná Amy Archerová zabila svého únosce a při převozu do nemocnice uprchne z auta policisty Waltera O’Briena. Walter ji od té doby nemůže dostat z hlavy. Když po letech už jako detektiv vyšetřuje řadu záhadných vražd, zjistí, že Amy je do nich nějakým způsobem zapletená. Do celé věci se vloží i tajná vládní agentura a spolu s Walterem se snaží zjistit, proti komu vlastně stojí. A Walterovi postupně dochází, že právě on musí vražedné běsnění jednou provždy zastavit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Death of the Black Widow
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jan Netolička
Počet stran 432
EAN 9788076625914
Datum vydání 29.01.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,527
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Strážník Walter O’Brien se při své první službě v řadách detroitské policie náhodou dostane na místo vraždy. Uvnitř zchátralého bytu právě vyděšená krásná dívka usmrtila svého únosce. Představí se jako Amy Archerová a mezi ní a Walterem okamžitě vznikne podivné pouto. Když ji Walter převáží do nemocnice, Amy se podaří utéct z jeho policejního vozu, čímž policii překazí vyšetřování. A Walter ji nemůže dostat z hlavy.

V době, kdy je povýšen na detektiva, se už jeho fascinace zmizelou šedookou ženou mění v posedlost. A když Amy znovu zahlédne, je odhodlaný ji najít. Zjistí ale, že je nějakým způsobem zapletená do řady nevysvětlitelných vražd, které právě vyšetřuje. Po mladé ženě pátrá i tajná vládní agentura, s níž začne Walter spolupracovat. Postupně odhalují související vraždy, které sahají daleko do minulosti. Walter ví, že právě on musí zabránit dalším úmrtím. Jak vysokou cenu ale bude ochotný zaplatit, aby vražedné běsnění jednou provždy zastavil?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
James Patterson

James Patterson

James Patterson patří k nejlepším současným spisovatelům. Stvořil mnoho fiktivních postav a sérií, napsal také uznávané naučné knihy a svou autobiografii. Na některých knihách spolupracoval se známými osobnostmi – třeba s Billem Clintonem nebo Dolly Parton. Za svou výjimečnou představivost a podporu gramotnosti v USA získal v roce 2019 ocenění National Humanities Medal. Organizace National Book Foundation mu udělila cenu za mimořádnou službu americké literární komunitě. Je také držitelem ceny E. A. Poea a devíti cen Emmy. Žije se svou rodinou na Floridě.
Zobrazit profil autora

J.D. Barker

J.D. Barker

J. D. Barker nepatří k autorům, kteří o spisovatelství snili od dětství. Jeho raná tvorba vycházela ve středoškolském časopise, ale tolik čněla nad průměr, že ho s nabídkou práce oslovil šéfredaktor magazínu Dvacátá pátá paralela. V tamní redakci Barker strávil několik turbulentních let s člověkem, jenž se později proslavil jako Marilyn Manson. Souběžně s publicistickou tvorbou se Barker pustil také do psaní knih. Ukázky svého rozepsaného debutového románu poslal Stephenu Kingovi a požádal ho, zda by směl použít jméno jedné z jeho postav. Od Kinga dostal nejen svolení, ale také nadšené povzbuzení do další spisovatelské práce. Následovala celá řada mezinárodních úspěchů, z nichž zatím největší představuje kniha Čtvrtá opice. Barkerova trilogie s detektivem Samem Porterem posunula podle mínění recenzentů hranice žánru. Barker v ní stvořil psychopatického vraha, který má v sobě cosi z antihrdinů Mlčení jehňátek nebo filmu Sedm; je temný, děsivý a fascinující.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM