EN

Stíhači nad východní frontou

Marek Brzkovský


Legendární stroje, esa a taktiky letecké války na východní frontě
Stíhači vždy byli armádní elitou. Většinou šlo o výrazné individuality, jež obklopovala aureola rytířů nebes. Když ale v červnu 1941 napadlo nacistické Německo Stalinův Sovětský svaz, začala na východě válka jiného charakteru. Nyní už nebylo pro rytířství místo. Stíhači Luftwaffe byli svým založením lovci, Sověti bojovali s odhodláním hraničícím až se sebeobětováním. Seznamte se s pestrou mozaikou slavných strojů, leteckých es a taktik boje. Průvodcem vám bude jeden z nejerudovanějších českých autorů.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Gustav Hýbner
Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788026441755
Datum vydání 18.04.2022
Věk od 14
Formát 195x255 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,976
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Stíhací letectvo vždy představovalo elitu už tak elitní zbraně, jakou bezpochyby v každé armádě letectvo bylo. Jeho příslušníci tvořili svéráznou skupinu a většinou šlo o výrazné individuality. Jejich nejdůležitějším úkolem bylo vybojovat vzdušnou převahu nad bojištěm. Měli chránit vlastní vojska před nálety nepřítele a před jeho průzkumem a také doprovázet vlastní bombardéry. Ale především: Měli sestřelovat nepřátelské letouny. Už od první světové války obklopovala stíhací letce aureola novodobých rytířů nebes, což do jisté míry přetrvávalo i na začátku druhého světového konfliktu na západě. Když ale v červnu 1941 napadlo nacistické Německo Stalinův Sovětský svaz, začala válka jiného charakteru. Započal střet, v němž pro rytířství už nezbylo místo. Stíhači Luftwaffe byli svým založením hlavně lovci, kteří se snažili zlikvidovat co nejvíce nepřátelských letounů za co nejmenšího rizika. Sověti zase bojovali s odhodláním hraničícím až se sebeobětováním.

Seznamte se s mozaikou legendárních strojů, leteckých es a taktik boje. Průvodcem vám bude jeden z nejerudovanějších českých autorů píšících o leteckém konfliktu na východní frontě druhé světové války.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM