EN

Stíhači nad západní frontou

Marek Brzkovský


Legendární stroje, esa a taktiky letecké války na západní frontě
Letecká válka nad západní frontou trvala téměř šest let. Pro stíhače představovala vůbec nejtěžší bojiště, na němž operovaly ty nejmodernější stroje. Létalo se zde většinou ve velkých výškách a početných formacích. Nepřekvapí proto, že Luftwaffe při hodnocení úspěchů nutných pro udělení nejvyšších vyznamenání posuzovala jeden sestřel na západě jako ekvivalent tří vítězství získaných na východě. Seznamte se s poutavou mozaikou legendárních strojů, leteckých es a taktik boje.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Gustav Hýbner
Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788026446309
Datum vydání 13.03.2023
Věk od 14
Formát 195x255 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,857
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Letecká válka nad západní frontou vypukla v září 1939 a trvala téměř šest let. Pro stíhače představovala vůbec nejtěžší bojiště, na kterém operovaly ty nejmodernější stroje. Létalo se zde většinou ve velkých výškách a početných formacích náročných na koordinaci. Jako naprostá samozřejmost se brzy osvědčilo navádění ze země od pozemních operačních center. Užívala se ta nejmodernější technika, a to včetně radiolokátorů, raket, katapultovacích sedaček, proudových a tryskových motorů. Ostatně proto také Němci při hodnocení úspěchů nutných pro udělení nejvyšších vyznamenání posuzovali jeden sestřel na západě jako ekvivalent tří vítězství získaných na východě.

Seznamte se s mozaikou legendárních strojů, leteckých es a taktik boje. Průvodcem vám bude jeden z nejerudovanějších českých autorů píšících o letecké válce na západní frontě druhé světové války.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM