EN

Hledání českého příběhu

Úvahy nad minulostí, současností a především budoucností naší společnosti

Libor Stejskal (ed.)


Může se naše společnost dostat z problémů, ve kterých vězí? A jak na to?
Česká republika – a s ní celý svět – prožívá nejtěžší krizi od studené války. Úvahám, proč to tak je, jak se to ve vypjaté situaci projevuje a co s tím můžeme zkusit dělat, věnujeme v Deníku N nemalý prostor v řadě komentářů, glos a analýz. To nejlepší z nich od našich redaktorů i externistů jsme seřadili tematicky do tří kapitol s výmluvnými názvy: Odkud přicházíme? Kdo jsme? Kam jdeme?

Detailní informace

Žánr eseje
Jazyk čeština
Počet stran 336
EAN 9788090792258
Datum vydání 07.06.2021
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,521
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Česká republika – a s ní celý svět – prožívá nejtěžší krizi od studené války. Pandemie a vše, co s ní souvisí, v určitém ohledu zvýraznily to dobré, co se v této společnosti ukrývá, ale i to, co ji stahuje do provinčnosti, úzkoprsosti, permanentního hněvivého sváru a handrkování.

Úvahám, proč to tak je, jak se to ve vypjaté situaci projevuje a co s tím můžeme zkusit dělat, věnujeme v Deníku N nemalý prostor. Vyšla řada komentářů, glos a analýz, které se zabývají tím, co formovalo českou společnost v mnoha uplynulých desetiletích, proč se chová tak, jak se chová, co by se mělo změnit.

To nejlepší z nich od našich redaktorů i externistů jsme seřadili tematicky do tří kapitol s názvy inspirovanými obrazem Paula Gauguina: Odkud přicházíme? Kdo jsme? Kam jdeme? Vedle úvah Petra Pitharta, Jany Ustohalové, Martina M. Šimečky, Michaela Romancova, Evy Mošpanové, Adama Michnika, Jána Simkaniče a mnoha dalších najdete ve sborníku jako bonus také několik exkluzivních příspěvků dalších autorů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM