EN

Pozlacené

Namina Forna


Jsou to dívky, nebo démonky? Začátek strhující fantasy, která vám vyrazí dech.
Šestnáctiletá Deka žije ve strachu. Během Rituálu čistoty musí prokázat, že se může stát plnohodnotnou členkou své vesnice. Když pak v den obřadu krvácí zlatě – démonickou barvou nečistoty – ví, že ji čeká něco horšího než smrt. Možnost uniknout strašlivému osudu přijde spolu se záhadnou ženou, která jí nabídne místo ve zvláštní císařské armádě. Nic však není takové, jak se na první pohled zdá, a Deka začíná odhalovat temný odkaz vlastních předků…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Gilded Ones (Deathless #1)
Původní jazyk angličtina
Překladatel Dana Chodilová
Počet stran 360
EAN 9788025356753
Datum vydání 14.04.2022
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,436
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Šestnáctiletá Deka žije ve strachu. Blíží se obřad krve – okamžik, který rozhodne o tom, zda ji přijmou za členku vesnice a ona konečně začne někam patřit. Její nepřirozená intuice, kterou se už teď liší od ostatních, její obavy jen posiluje. Když pak v den obřadu krvácí zlatě – barvou nečistoty – ví, že bude čelit následkům horším než smrt.

Potom ji ale navštíví záhadná žena s nabídkou: buď může zůstat ve vesnici a podřídit se svému osudu, nebo odejít a přidat se k alaki – armádě dívek stejných jako ona. Jsou téměř nesmrtelné, mají neobyčejné schopnosti a jako jediné mohou ochránit císaře a celé impérium před hrozbou, která se blíží.

Deka si je vědoma nebezpečí, touží však po přijetí, a tak na nabídku kývne. Ale už cestou do hlavního města začne zjišťovat, že nic není takové, jak to vypadá – ani ona samotná…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Namina Forna

Namina Forna

Namina Forna se narodila v Sierra Leone, ale kvůli občanské válce v devadesátých letech emigrovala se svou rodinou do USA. Pracuje jako scenáristka a producentka v Los Angeles. Namina byla finalistkou soutěže NBC Universal Writers on the Verge, semifinalistkou soutěže festivalu Sundance Screenwriting Lab a umístila se mezi 50 nejlepšími v prestižní soutěži Nicholls Fellowships in Screenwriting.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM