EN

Moudrost vlků

Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe

Elli H. Radingerová


„Jedna z nejchytřejších a nejcitlivěji napsaných knih o přírodě – v příštím životě bych chtěl být vlkem!“ Peter Wohlleben, autor bestselleru Citový život zvířat
Miluj svou rodinu, starej se o ni, nikdy se nevzdávej a nikdy si nepřestávej hrát – to jsou zásady vlků. Empaticky se starají o staré a zraněné příslušníky smečky, láskyplně vychovávají potomky a dokážou při hře na vše zapomenout. Přemýšlejí, sní, spřádají plány, inteligentně spolu komunikují. Autorka vypráví napínavé příběhy, jež dokládají vlčí smysl pro rodinu, a ukazuje, že se od vlků můžeme naučit, jak překonávat neúspěch či smrt blízkých. Vlci totiž mají s námi mnohem víc společného, než připouštíme.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Die Weisheit der Wolfe
Původní jazyk němčina
Překladatel Tomáš Dimter
Počet stran 272
EAN 9788020458513
Datum vydání 05.08.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,54
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Žádné zvíře se svým sociálním chováním nepodobá člověku tak jako vlk. Elli H. Radingerová, nejrespektovanější německá odbornice na život vlků, už mnohokrát zažila, jak se vlci zranili při lovu nebo v boji. A vždycky se o zraněné zvíře smečka postarala a nosila mu potravu. I o nemocné vlky pečovali jejich druzi, dokud se jim nevedlo lépe. Právě tato starostlivost spojuje vlky s lidmi. Celý rok nosit svým potomkům potravu a starat se o členy rodiny, když onemocní, to jsou vlastnosti, které najdeme jenom u lidí a… vlků. Na první pohled se zdá, že šimpanzi se člověku podobají víc než vlci. Ale samci primátů s obstaráváním potravy pro potomky nebo nemocné a staré druhy nepomáhají. Lidé a vlci si rozumějí lépe. To je jeden z důvodů, proč jsme se v dávných dobách rozhodli sdílet náš život s vlky, a nikoli opicemi.

Autorka čerpá ze své mnohaleté zkušenosti a prostředkuje nám úchvatné vhledy do inteligence zvířecího druhu, kterému tak často křivdíme.

Moudrost vlků je inspirující kniha pro všechny milovníky přírody.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Elli H. Radingerová

Elli H. Radingerová

Elli H. Radingerová (1951) opustila před třiceti lety povolání obhájkyně, aby se mohla plně věnovat psaní a své největší vášni – vlkům. Dnes patří k nejrespektovanějším znalcům vlků a vlčího života a své znalosti prezentuje v knihách, na seminářích a přednáškách. Její kniha Moudrost vlků (česky 2018) vyšla v 25 jazycích a prodaly se jí stovky tisíc výtisků. Podobně úspěšné byly i její další knihy, např. Vlčí mluva pro pejskaře (česky 2019) nebo Moudrost starých psů (česky 2018), ve které se zabývá psími seniory. Elli H. Radingerová žije ve Wetzlaru v Hessensku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM