EN

Praktická pediatrická gastroenterologie, hepatologie a výživa

Hana Houšťková


Monografie Praktická pediatrická gastroenterologie, hepatologie a výživa je určena praktickým lékařům pro děti a dorost, nemocničním pediatrům, studentům lékařským fakult a postgraduálním studentům. Publikace je zaměřena na praktické použití znalostí vycházejících především z medicíny založené na důkazech a z mezinárodních doporučení. Kniha je doplněna o CD s Kompendiem pediatrické auxologie, které je provázeno příslušnou kapitolou o růstové diagnostice. Publikace obsahuje řadu přehledných tabulek, obrázků,

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 680
EAN 9788020428639
Datum vydání 01.12.2013
Věk od 18
Formát 170x239 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Monografie Praktická pediatrická gastroenterologie, hepatologie a výživa je určena praktickým lékařům pro děti a dorost, nemocničním pediatrům, studentům lékařským fakult a postgraduálním studentům. Publikace je zaměřena na praktické použití znalostí vycházejících především z medicíny založené na důkazech a z mezinárodních doporučení.

V části věnované gastroenterologii jsou uvedeny moderní diagnostické postupy a léčba gastrointestinálních onemocnění. Značná pozornost je věnována nespecifickým zánětlivým střevním onemocněním, malabsorpcím a potravinovým alergiím. Část věnovaná jaterním onemocněním informuje o diagnostice a léčbě infekčních i neinfekčních onemocnění jater u dětí. V části věnované výživě se čtenář seznámí s hodnocením stavu růstu a výživy, se současnými principy kojenecké výživy, alternativní výživou, enterální a parenterální výživu, prebiotiky a probiotiky. Pozornost je věnována rovněž obezitě, mentální anorexii a výživě při sportu. Čtenář bude rovněž informován o péči o stomie.

Kniha je doplněna o CD s Kompendiem pediatrické auxologie, které je provázeno příslušnou kapitolou o růstové diagnostice. Publikace obsahuje řadu přehledných tabulek, obrázků, schémat a podrobný rejstřík.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM