EN

Geriatrická paliativní péče a komunikace o nemoci

Ladislav Kabelka


Prakticky zaměřená publikace shrnující autorovy zkušenosti z péče o křehké geriatrické pacienty, nemocné vyššího věku se syndromem geriatrické deteriorace nebo s demencí v pokročilém stadiu či o nemocné v závěrečných stadiích interních, neurologických, pneumologických a dalších chronických onemocnění.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 344
EAN 9788020450494
Datum vydání 01.10.2018
Věk od 15
Formát 169x239 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,771
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Geriatrická paliativní péče se věnuje nemocným vyššího věku, většinou v posledních měsících jejich života. Svými postupy přímo navazuje na komplexní intervenci syndromu geriatrické křehkosti. Téma je stále naléhavější, zvláště v kontextu nastupující dlouhověké společnosti a nepřipravenosti zdravotnictví a zdravotně-sociálního pomezí v multidisciplinaritě a vzájemné provázanosti tuto proměnu cílů a rolí řešit.

Druhé, přepracované a doplněné vydání velmi dobře přijaté knihy se znovu snaží o přehlednou a srozumitelnou formu. Doplnění o konkrétní příběhy nemocných má za cíl pomoci porozumění tématu také pro laiky, státní správu, kolegy jiných oborů či politiky. Přepracované vydání se snaží o další zjednodušení didaktiky knihy ve prospěch srozumitelnosti a zároveň hlouběji propracovává symptomové kapitoly.

Kniha je zcela nově doplněna o část komunikace o nemoci – podrobné, a hlavně praktické rozvedení zásadního tématu paliativní péče – psychologie a horizontální spirituality v kontextu nevyléčitelné nemoci, rodinné dynamiky emocí, potřebných dovedností k její reflexi a podpoře. Vychází z 15 let klinických a lektorských zkušeností autora a je průběžně doplňována popisy a rozbory konkrétních situací a příběhů.

Kniha je určena jak pro lékaře, tak pro ostatní zdravotníky i nezdravotnický personál.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM