EN

Alois Hudec Mistr kruhů

Životní příběh olympijského vítěze v gymnastice v Berlíně roku 1936

Dagmar Stryjová


Věra Čáslavská prohlásila: „Pro mě je naším největším sportovcem historie gymnasta Alois Hudec. To, jak vyhrál na kruzích v roce 1936 na olympiádě v Berlíně, nic nepředčí.“ Co všechno Aloise Hudce ovlivnilo, přibližuje knížka Dagmar Stryjové, která jeho životní příběh sepsala. Lze se v ní dočíst třeba o velkém vlivu nejstaršího bratra Antonína, o jeho přísnosti, která formovala sebekázeň a mladšího Lojzy. Jsou v ní popsána nemalá zranění, jejichž následky s vypětím veškeré vůle překonával.

Detailní informace

Žánr sport
Jazyk čeština
Původní název Alois Hudec Mistr kruhů
Počet stran 168
EAN 9788020440709
Datum vydání 15.06.2016
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,534
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Při oslavách 150 let existence České obce sokolské sedminásobná olympijská vítězka ve sportovní gymnastice Věra Čáslavská prohlásila: „Pro mě je naším největším sportovcem historie gymnasta Alois Hudec. To, jak vyhrál na kruzích v roce 1936 na olympiádě v Berlíně, nic nepředčí.“

Co všechno Aloise Hudce ovlivnilo, přibližuje v roce 80. výročí jeho největšího triumfu knížka Dagmar Stryjové, která životní příběh předposledního z devíti dětí rodiny tkalce z malého městysu Račice nedaleko Vyškova na Moravě sepsala. Lze se v ní dočíst třeba o velkém vlivu nejstaršího bratra Antonína, o jeho přísnosti, která formovala sebekázeň a disciplínu o šestnáct let mladšího Lojzy. Jsou v ní popsána nemalá zranění, jejichž následky s vypětím veškeré vůle překonával Alois Hudec před ziskem titulu mistra světa ve víceboji 1931 a při světovém šampionátu v Budapešti o tři roky později. Můžete třeba také s překvapením zjistit, že za svůj titul mistra světa ve víceboji v Paříži zlatou medaili nikdy nedostal.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM