EN

Tajemství na kůži

Alka Joshi


Společenský román z turbulentního období indické historie
Lakšmí v sedmnácti letech utekla od násilnického manžela do Džajpuru, kde se stala nejžádanější tatérkou henou a důvěrnicí bohatých klientek. Zatímco poznává tajemství ostatních, ta svoje odhalit nesmí. Do cesty za nezávislostí se jí po letech postaví manžel a přivede s sebou její mladší sestru, o které dosud nevěděla. Vše, o co Lakšmí usilovala, je najednou v ohrožení. Přesto v sobě musí najít sílu a být oporou těm, kteří ji potřebují.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Henna Artist
Původní jazyk angličtina
Překladatel Michaela Martinová
Počet stran 368
EAN 9788074985270
Datum vydání 04.11.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,442
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Když sedmnáctiletá Lakšmí utekla od násilnického manžela, netušila, že se od zdobení těl prostitutek dostane až k tetování královen. O třináct let později je z ní nejvyhledávanější tatérka henou v Džajpuru, kde se proslavila svými originálním designy a také znalostí bylinek. Získala si důvěru svých bohatých klientek, ale zatímco poznává tajemství ostatních, ta svoje odhalit nesmí.

Do cesty za nezávislostí se jí po letech postaví nečekaná překážka. Vyhledá ji její manžel a není sám. Přichází s ním také temperamentní dívka Rádhá – mladší sestra, o které Lakšmí dosud nic nevěděla. Vše, co Lakšmí tak dlouho a pečlivě budovala, je najednou v ohrožení. Přesto v sobě musí najít sílu a být oporou těm, kteří ji potřebují.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Tatérka henou"

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Vyborne a neskutecne zajimave. Pribeh je ctivy, ne moc predvidatelny a uveritelny. Jako bonus pro mne zcela nove a velice netradicni prostredi. Moc prijemnou formou jsem dozvedela spoustu veci o zivote v tehdejsi Indii. A ze to byl zcela jiny svet. Hned jdu na dalsi dil.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alka Joshi

Alka Joshi

Alka Joshi má bakalářský titul ze Stanfordovy univerzity. Na umělecké škole California College of Arts získala magisterský titul v oboru tvůrčí psaní. Pracovala jako copywriterka, marketingová konzultantka a ilustrátorka. Alka se narodila v Indii ve státě Rádžasthán. Její rodina přišla do Spojených států, když bylo Alce devět let. V současnosti žije se svým manželem a dvěma neposlušnými štěňaty na poloostrově Monterey v Kalifornii.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM