EN

Předvečer svatého Mikuláše

Lukáš Csicsely


Každý rok se v den sv. Mikuláše po městě prohání tlupy maskovaných čertů a ze všech koutů znějí petardy, štěkot a křik. A malý Petr letos bude u toho.
Každý rok se v den sv. Mikuláše po městě prohání tlupy maskovaných čertů a ze všech koutů znějí petardy, štěkot a křik. A malý Petr letos bude u toho. Poprvé! Těší se, ale jak už to tak bývá, všechno dopadne jinak, než si vysnil. Starší kamarád Vojta, kterého se Petr snaží zaujmout, frajer Tomáš, který nikdy neví, kdy přestat… Petr se musí poprat s ledasčím, zjistí, že není kamarád jako kamarád, a nečekané události jednoho večera ho úplně změní.

Detailní informace

Ilustrátor Nikola Logosová
Jazyk čeština
Počet stran 48
EAN 9788075580290
Datum vydání 02.11.2017
Věk od 12
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,147
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

"Každý rok se v den sv. Mikuláše po městě prohání tlupy maskovaných čertů a ze všech koutů znějí petardy, štěkot a křik. A malý Petr letos bude u toho.

Poprvé! Těší se, ale jak už to tak bývá, všechno dopadne jinak, než si vysnil. Starší kamarád Vojta, kterého se Petr snaží zaujmout, frajer Tomáš, který nikdy neví, kdy přestat… Petr se musí poprat s ledasčím, zjistí, že není kamarád jako kamarád, a nečekané události jednoho večera ho úplně změní.

Předvečer svatého Mikuláše vznikl původně jako scénář pro hraný film, který byl oceněn jako nejlepší nerealizovaný scénář na Famufestu 2014. Autor posléze scénář přepracoval do podoby novely, kterou ilustrovala talentovaná Nikola Logosová.

"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lukáš Csicsely

Lukáš Csicsely

Lukáš Csicsely (* 1989 v Českých Budějovicích) vystudoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU a estetiku a filmovou vědu na FF UK. Od roku 2016 učí scenáristiku na SPŠ Panská. Podílel se na scénáři řady krátkých filmů, na filmové eseji o současné elektronické hudbě Sound is Innocent (rež. Johana Ožvold) nebo dokumentu o Bohuslavu Martinů pro ČT. Debutoval novelou Svátek (2016) a spolupracoval na mnoha ilustrovaných knihách pro děti, např. Oskare, plav!, Pan Bartoš, listonoš či Čmuk. Pro ČRo vytvořil do pořadu Hajaja pohádky Metamorfórky (2018) či povídku pro Vltavu Strašák první noci (2019) a také na třicet her z české historie v rámci projektu Česká kronika.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM