EN

Tvořit nové věci

Mnich a terapeut

Petr Glogar, Josef Beránek


Terapeut, lektor a karmelitán od Pražského Jezulátka
Rozhovor s knězem a psychoterapeutem Petrem Glogarem, organizátorem manželských setkání a vedoucí skupin mužské spirituality, kde se inspiroval prací amerického františkána Richarda Rohra.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788076018044
Datum vydání 11.05.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,407
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Mnich a terapeut Petr Glogar jeden z prvních českých bosých karmelitánů v novodobé historii. Podílel se na vybudování kláštera karmelitánů ve Slaném, a především před několika lety otevřel Fortnu, klášter na Hradčanském náměstí v Praze, který převrací zaběhané představy věřících i nevěřících o tom, co je klášter. Petr Glogar o Fortně hovoří jako o duchovním wellness centru, kde se může kdokoli na hodinku zastavit a podívat se zblízka do svého nitra. Knižní rozhovor mapuje jeho životní cestu a nevyhýbá se ani otázkám, jak se liší přístup kněze a psychoterapeuta, nakolik církev ochromilo sexuální zneužívání a vůbec zneužívání moci, a především v čem vidí cíl meditace a zda lze zažít Boží blízkost.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Beránek

Josef Beránek

Josef Beránek je publicista a manažer. Vystudoval Univerzitu Karlovu a Robert Schuman Institut v Bruselu. Třináct let pracoval jako redaktor a posléze vedl sekci populárně odborných časopisů v nakladatelství Portál. Od roku 2006 pracuje převážně v manažerských pozicích. Mj. je autorem několika scénářů TV dokumentů a mnoha knižních rozhovorů (například s Václavem Malým, Janem Sokolem a mnoha dalšími osobnostmi).
Zobrazit profil autora

Recenze

Katolický týdeník - Mnich a terapeut, který otevřel Fortnu

„Mužská spiritualita, manželská setkání, klášter ve Slaném a nejnověji veřejnosti otevřený klášter Fortna na Hradčanském náměstí. To jsou jen některá místa, kterým Petr Glogar věnoval svou energii."

Christnet - Tvořit nové věci. Nad knihou rozhovorů Josefa Beránka s Petrem Glogarem

„Kniha rozhovorů Josefa Beránka s karmelitánským knězem, terapeutem a stavitelem z nezbytí Petrem Glogarem nazvaná Tvořit nové věci je dalším příspěvkem do pozoruhodné osobní historie lidí, kteří se na své životní cestě za Bohem nedali znormalizovat pasivitou církevního prostoru a řečmi o tom, že nic nejde a všechno stojí za... (starou bačkoru)."
NAPIŠTE NÁM