EN

Homeless Guide

Jak přežít na ulici a užít si to

Antonín Havlík


Průvodce pražským bezdomovectvím
Jsou ve městech celého světa i naší republiky – lidé bez domova. Říkáme jim bezdomovci, houmlesáci nebo tuláci. Kdo jsou ve skutečnosti tito lidé? Jak se na ulici dostali a jak na ní přežívají? Mají svoje sny, touhy a lásky? Jaké mají plány do budoucnosti? Život lidí bez střechy nad hlavou vám přiblíží naše knížka – průvodce nejen pražským bezdomovectvím. Po jejím přečtení budete mimo jiné vědět, jak přežít na ulici, kdybyste si to chtěli zkusit.

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788026508854
Datum vydání 26.09.2019
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,624
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jsou ve městech celého světa i naší republiky – lidé bez domova. Říkáme jim bezdomovci, houmlesáci nebo tuláci a často je přehlížíme. Někdy se možná zamyslíme – jak se to tak stane, že se z běžného občana stane bezdomovec? No různě. Každý z nich má svůj příběh. A naše knížka má čtyři. Čtyři příběhy lidí, kteří se z nejrůznějších důvodů ocitli bez střechy nad hlavou.

Karim

Karim je bývalý narkoman a HIV pozitivní homosexuální prostitut. Jeho extravagantní image skrývá citlivého a osudem zkoušeného člověka, který musel prodávat své tělo, aby se uživil. Zná podsvětí Prahy, které si zdaleka nedokážeme představit.

Hanuš

Divoká 90. léta, tvrdý rock, několikadenní večírky a spousta pervitinu.

Tak by se dal popsat příběh druhé postavy – Hanuše – drsného, leč inteligentního chlapíka, který se naučil sám vařit pervitin, se kterým pak ve velkém obchodoval. Drogy ho několikrát dostaly do vězení, ale to nejhorší teprve přišlo: na jaře loňského roku mu lékaři zjistili závažné stádium rakoviny.

Vojtěch

Vojtěch je bývalý člen pražské filharmonie, který se svými houslemi objel celý svět. Nápor úspěchu, peněz a volného času ho nechaly propadnout alkoholu. Úspěšnému hudebníkovi se kariéra zhroutila během pár chvil. Přišel o domov, bydlel v jeskyni a málem umřel.

Vzpamatoval se až díky kolapsu, nevzdal to a nyní se snaží znovu objevit svůj talent. Vrátit se do normálního života ale není zrovna snadné…

Ivana

Bývalá alkoholička a bezdomovkyně, která se až po dlouhém desetiletí dostala z této temné pasti, aby začala bydlet, pracovat a poznala lásku svého života – rovněž bývalého bezdomovce Václava, se kterým teď žije a je šťastná. Jak obtížné je dosáhnout kýženého happy endu při tak těžkém osudu?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM