EN

Jan Vojáček: Umění být zdráv

Jan Vojáček


Vše je propojené: Jak se chovat k vlastnímu tělu a předcházet nemocem?
Proč neustále roste počet chronicky nemocných lidí? A proč si s těmito chorobami současná medicína neumí poradit? Jak naslouchat signálům těla a napojit se na svou skutečnou podstatu? Jeden z nejuznávanějších představitelů funkční medicíny Jan Vojáček vám ukáže, jak ve vlastním organismu probudit schopnost samoléčby a najít ztracenou harmonii. Umění být zdráv může ovládnout kdokoli – zjistěte, jak na to!
Získaná ocenění:
Český bestseller, 2021, Zdraví & životní styl
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788026430315
Datum vydání 05.03.2020
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,351
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Žijeme dnes v určitém paradoxu, kdy se díky výraznému technologickému pokroku urgentní medicína dostala na vysokou úroveň, takže jsme téměř přestali umírat na akutní stavy. Za velmi efektivní řešení akutních stavů ale platíme vysokou daň v podobě velmi neefektivního řešení stavů chronických.

Pokud současný systém zdravotní péče přistupuje k řešení chronických potíží potlačováním symptomů prostřednictvím léků a lidé v toto řešení plně věří, utahuje se smyčka a kvalita vnitřního prožitku života z dlouhodobého hlediska klesá. Dnešní život je plný úzkosti, fyzické či psychické bolesti, závislostí, nesoběstačnosti a pocitu žití bez životní síly a energie, v podstatě na prahu vyčerpání či vyhoření. Umění být zdráv ale neleží vně nás, nýbrž v nás. Být zdráv v 21. století znamená zvědomit si důležité aspekty našeho života. Týkají se různých oblastí našeho životního stylu, psyché a prostředí, ve kterém žijeme a které nás ovlivňuje a formuje. Tato kniha není univerzálním návodem, její autor, MUDr. Jan Vojáček se v ní snaží nastínit principy, které považuje za důležité pro uzdravení i prevenci civilizačních nemocí. Nemá nahrazovat lékařskou péči, ale má být jejím doplňkem.

Žijeme v době, kdy je vysoká hodnota přisuzována informacím a k uzdravení jich často není potřeba mnoho. Správné informace a komunikace lékařů s lidmi mohou přinést zásadní změnu ve zdravotním stavu naší populace. Každá změna však začíná rozhodnutím a prvním krokem. Tato kniha si dává za cíl zvědomění potřebných informací a principů. Na cestě ke zdraví nám může pomoci právě k oněm zásadním rozhodnutím a prvním krokům.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Vojáček

Jan Vojáček

Jan Vojáček je klasicky vystudovaný lékař, jehož životním i pracovním posláním se stalo hledání cest ke zdraví. Je průvodcem lidí na cestě k poznání zákonitostí vzniku nemocí a jejich předcházení. To vše v souladu s nejnovějšími vědeckými objevy a principy fungování lidského organismu. Jan Vojáček vytváří most mezi klasickou medicínou a medicínou personalizovanou. I proto se stal certifikovaným praktikem funkční medicíny, která mění pohled a přístup k chronickým onemocněním. Ve svém bestselleru Umění být zdráv klade otázky v dnešní době nadmíru aktuální.
Zobrazit profil autora

Recenze

lacultura.cz - Zdraví máme ve svých rukou

„Beru si za poselství této knihy, že své zdraví mám ve svých rukou. Sám si způsobují onemocnění, protože málo spím, jsem ve stresu. Možná některé věci v sobě nemám uzavřené. Je třeba zpomalit, nadechnout se a vypořádat se sám se sebou. Doufejme, že tato knížka pomůže mnoho chronicky nemocným lidem k lepšímu zdraví.“

alza.cz - Jak vnímat signály našeho těla

„Umění být zdráv rozhodně není seberozvojovou knihou v tradičním slova smyslu. Jan Vojáček na rozdíl od mnoha léčitelů rovněž nenabízí jediný správný způsob, jak žít. Spíše čtenáře nabádá, aby vědomě vnímali signály, kterém jim tělo i mysl dává. A zároveň dodává, že ne kvůli každé bolesti je hned třeba polykat hromady prášků.“
NAPIŠTE NÁM