EN

Poustevník

Jorn Lier Horst


Ukradená identita, sériový vrah a Wistingova dcera v ohrožení. Další případ komisaře Wistinga od slavného severského spisovatele a bývalého kriminalisty.
Poustevník je zločinec na útěku. Vyhlédne si osamělého člověka, jehož nebude nikdo postrádat, ukradne mu identitu a dál žije jeho život. Ani Viggo Hansen, Wistingův soused, nikomu nechybí, a tak už čtyři měsíce sedí mrtvý před televizí. Vzápětí policie najde další tělo. Zatímco Hansenova smrt zaujme jen novinářku Line, Wistingovu dceru, nález druhé oběti spustí největší pátrací akci v dějinách norské kriminalistiky, při které musí pomoci i FBI.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 9
Jazyk čeština
Původní název Hulemannen
Původní jazyk norština
Počet stran 352
EAN 9788074735479
Datum vydání 23.04.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,491
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Několik týdnů před Vánoci je v blízkém Wistingově sousedství nalezen před televizorem mrtvý muž. Nic nenasvědčuje tomu, že by zemřel jinou než přirozenou smrtí. Pouze fakt, že byl objeven až po čtyřech měsících, dokládá, o jak osamělého člověka se jednalo. Nedlouho poté je ve školce, kde se pěstují vánoční stromky, nalezen jiný mrtvý muž. Ani jeho nikdo nepostrádá. Zatímco první nález vzbudí pozornost pouze Wistingovy dcery, novinářky Line, jež se rozhodne napsat článek o lidech, kteří vůbec nikoho nemají, vyvolá druhý nález rozsáhlé vyšetřování. Wisting a jeho kolegové mají před sebou složitý příběh, jenž jim velmi zamotá hlavu – a to nejen proto, že se do něj zakrátko nechtěně zaplete i Line.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "William Wisting"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM