EN

Typologie osobnosti v medicíně: lékaři, sestry, pacienti

Michal Čakrt


"Lékař může být expertem na medicínu, ale pacient je jediným expertem na zvůj život." (Radim Honzák)
Autor se obrací k pracovníkům ve zdravotnictví. Lékaři vedeni dobrými úmysly často zacházejí s pacienty tak, jak by chtěli, aby s nimi bylo zacházeno, pokud by se ocitli v téže situaci. Pacienti se ale mnohdy liší od osobnostního typu lékařů, jimž kniha poradí, jak s pacienty, ve shodě s jejich typem osobnosti, jednat. Medicínští profesionálové najdou v knize cenné rady, jak lépe řídit svůj čas, jak sdělovat pacientovi nepříjemnou zprávu i jak ho přesvědčit o nezbytnosti změny životního stylu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788072614967
Datum vydání 25.05.2017
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,45
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Další kniha o osobnostní typologii Michala Čakrta se tentokrát obrací k lékařskému stavu a pracovníkům ve zdravotnictví.

Výzkumy ukazují, že lékaři, vedeni těmi nejšlechetnějšími úmysly, často zacházejí s pacienty tak, jak by chtěli, aby s nimi bylo zacházeno, pokud by se sami ocitli v obdobné situaci. Pacienti se však mnohdy velmi liší od osobnostního typu poskytovatelů péče, jimž kniha poradí, jak s pacienty, ve shodě s jejich typem osobnosti, jednat. Zkušenosti z velkých zdravotnických organizací, například Kaiser Permanente nebo Mayo Clinic v USA, dokazují, že odměnou jim bude vyšší adherence, větší úspěšnost léčby, méně recidiv, stížností a možná i soudních sporů. Medicínští profesionálové najdou v knize cenné rady, jak v souladu se svým osobnostním typem lépe řídit svůj čas, jak sdělovat pacientovi nepříjemnou zprávu i jak ho přesvědčit o nezbytnosti změny životního stylu. Získané znalosti jim také pomohou lépe vycházet s kolegy a nadřízenými – a možná i jejich blízkými. Na druhé straně pomůže kniha lékařům odhalit, zda s nimi pacienti – což se často stává – hrají hry (tzv. šarády), snaží se je vydírat apod.

Michal Čakrt – známý český autor, konzultant a lektor – studoval na Newyorské univerzitě v USA a na FFUK v Praze, obor sociologie a politická ekonomie. Manažerské vzdělání získal na Harvard Business School v Bostonu a na Graduate School of Management Kalifornské univerzity v Irvine. Zaměřuje se na manažerskou psychologii a sociologii. Působí jako pedagog v programech MBA i jako konzultant pro vrcholová vedení organizací. Je autorem bestsellerů Typologie osobnosti pro manažery či Typologie osobnosti: přátelé, milenci, manželé, dospělí a děti.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM