EN

Ecce homo Forman

Miloš Forman pohledem blízkých kolegů a přátel

Radim Kratochvíl


Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejich více než třicetileté setkávání.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr film
Jazyk čeština
Původní název Ecce homo Forman
Počet stran 340
EAN 9788020455314
Datum vydání 06.12.2019
Věk od 18
Formát 165x225 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,981
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami celého jeho života.

Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů a syna herečky Věry Křesadlové-Formanové, na jejich více než třicetileté setkávání. Během té doby měl možnost procestovat s ním západní Evropu na kolech a poznat díky tomu zajímavá místa, lidi i gastronomii, zažít alpská dobrodružství i oslnění Amerikou a americkým filmem s možností sledovat Formana při práci ve střižně.

Mezi dalšími přispěvateli najdeme slavné hvězdy, lidi ze zákulisí známých projektů, ale i několik „obyčejných“ přátel. Ti všichni přinášejí zajímavé, dosud neslyšené příběhy, doplněné unikátními a převážně dosud nezveřejněnými fotografiemi ze soukromých archivů, které přibližují člověka Formana (odtud název Ecce homo Forman) tak autenticky a plasticky, až ve čtenáři vyvolávají dojem, jako by ho poznával osobně. Jejich vzpomínky se vztahují k různým životním etapám i společným projektům a vyprávění nás tak zavádí od časů dětství a mládí, kdy se formovala Formanova osobnost, přes jeho české filmové začátky až ke slavnému americkému období, kdy se stal režisérem světového jména a držitelem dvou Oscarů za nejlepší režii.

Jeho životní příběh nejen baví, ale i inspiruje jako dobrodružný příklad hodný následování. Protože, jak říkal sám Miloš, „stojí to za to“.

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM