EN

Chemické sloučeniny kolem nás – Anorganika

Milan Bárta


Jsou všude! Kolem nás. Pozoruhodné anorganické sloučeniny.
Na okolní svět se tentokrát podíváme skrze několik desítek anorganických sloučenin, s nimiž se běžně setkáváme v domácnosti, v obchodech, v dopravních prostředcích, ale i v tajuplné školní laboratoři. První místo mezi nimi patří zaslouženě kyselině sírové, která udivovala již naše předky, nemineme však ani oxid uhličitý, peroxid vodíku, hydroxid vápenatý, síran měďnatý a mnohé další a svými názvy ještě podivnější sloučeniny. V knize nechybějí důležité oxidy, halogenidy, kyseliny, hydroxidy a soli.

Detailní informace

Ilustrátor Atila Vörös
Jazyk čeština
Počet stran 112
EAN 9788026610663
Datum vydání 09.01.2017
Věk od 11
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,268
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Jsou všude! Kolem nás. Pozoruhodné anorganické sloučeniny.

Na okolní svět jsme se tentokrát podívali skrze několik desítek anorganických sloučenin, s nimiž se běžně setkáváme v domácnosti, v obchodech, v dopravních prostředcích, ale i tajuplné školní laboratoři. První místo mezi nimi patří zaslouženě kyselině sírové, která udivovala již naše předky, nemineme však ani oxid uhličitý, peroxid vodíku, hydroxid vápenatý, síran měďnatý a mnohé další a svými názvy ještě podivnější sloučeniny z našeho sousedství. V knize zkrátka nechybějí důležité oxidy, halogenidy, kyseliny, hydroxidy a soli.

Volné pokračování úspěšného titulu Chemické prvky kolem nás.

V knize najdete:

– základní informace v přehledných tabulkách,

– vlastnosti sloučenin, možnosti výroby a jejich využití,

– překvapivé pravdy, vyvrácené mýty a zajímavosti,

– názvosloví anorganických sloučenin, základní rovnice,

– barevné fotografie a vtipné ilustrace.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Chemie kolem nás"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Milan Bárta

Milan Bárta

Publikuje články pro českolipský regionální server i-noviny, představuje zajímavá místa i lidi. Od jedenácti let si píše deník, jako začínající učitel založil s kolegou školní časopis hrupka, do něhož přispíval povídkami o Horákovi. Horák se stal hlavním hrdinou i jeho první knihy Jak (ne)vyhodit školu do povětří, která netradiční formou popularizovala chemii. Chemii se věnoval i v dalších publikacích – Jak (ne)vyhodit školu do povětří 2, Chemické prvky kolem nás, Chemické sloučeniny kolem nás – Anorganika. O dětskou detektivku se pokoušel v knize Jak přežít školníka. Do románové podoby adaptoval dvě divadelní hry a jeden filmový scénář, s Barborou Koudelkovou sepsal tři pokračování jejích životních osudů. Žije a pracuje v České Lípě.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM