EN

Pracovní listy a jazykové hry ve výuce češtiny

Eva Mrázková


Učte děti vyjmenovaná slova zábavně a zajímavě
Hlavním cílem publikace je procvičení a upevnění znalosti vyjmenovaných slov a slov jim příbuzných. Velký důraz je kladen na pochopení správného významu jednotlivých vyjmenovaných slov. Při hrách a vyplňování pracovních listů si děti zopakují další učivo, např. význam slov, slovní druhy, tvoření slov, skladbu vět, procvičí si psaný i mluvený projev a čtení s porozuměním a rozšíří si slovní zásobu. Ke každé hře a pracovnímu listu najdete v knize správné řešení.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788026608042
Datum vydání 31.08.2015
Věk od 8
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,348
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Učte český jazyk zábavně a zajímavě!

Pracovní listy a jazykové hry ve výuce češtiny jsou vhodnou pomůckou pro procvičení a upevnění znalosti vyjmenovaných slov. Publikace je primárně určena pro použití při výuce ve třídě, avšak všechny pracovní listy a většinu her rovněž uplatníte při domácí přípravě.

Jazykové hry jsme uspořádali podle písmen B, L, M, P, S, Z. U každé hry jsme uvedli tyto informace:

- vysvětlení, jaká znalost nebo dovednost bude při hře procvičena;

- potřebné pomůcky ke hře;

- popis hry, případně varianty hry a detailnější úkoly;

- řešení

V chlopních obálky jsou uloženy pracovní listy určené pro práci žáků. Na každém listu děti najdou úkoly a přesné zadání k jejich správnému plnění. Informace pro učitele ke každému listu jsou uvedeny za jazykovými hrami. Učitelé ke každému listu najdou podobně jako u her popis procvičované dovednosti nebo znalosti, potřebné pomůcky a řešení.

V chlopních obálky spolu s pracovními listy najdete také herní kartičky s vyjmenovanými slovy, které můžete vystřihnout a připravit dětem jako pomůcku ke hrám.

Hlavním cílem publikace je procvičení a zafixování vyjmenovaných slov a slov jim příbuzných. Velký důraz klademe na pochopení správného významu jednotlivých vyjmenovaných slov. Při hrách a vyplňování pracovních listů si děti zopakují další učivo, např.:

- slovní druhy;

- význam slov (slova významem nadřazená, podřazená, souřadná, slova souznačná, mnohoznačná a protikladná);

- psaný a mluvený projev;

- čtení s porozuměním;

- skladba věty;

- tvoření slov, slova příbuzná, předpony;

- rozšíření slovní zásoby…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM